9.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Rebić: Zaposlenik Hrvatskih šuma, obožavatelj četnika, simbolički će vjerojatno biti kažnjen

Rebić: Zaposlenik Hrvatskih šuma, obožavatelj četnika, simbolički će vjerojatno biti kažnjen

Vijest o zaplijeni oružja jednom mještaninu Udbine jedna je u nizu koja puni stranice hrvatskih portala.

Tako je i www.lika-online.com prva objavila da je policija pronašla nedozvoljeno oružje u domu Milovana Momčilovića (30) iz sela Rebić, inače zaposlenika Hrvatskih šuma.

„Okidač“ cijele priče bio je njegov facebook profil gdje se Milovan fotografirao sa četničkom kokardom „Dinarske četničke divizije“ koju je u II. svjetskom ratu predvodio Momčilo Đujić, ratni zločinac nazvan i „krvavi pop iz Strmice“. Vijest su potpom prenijeli brojni hrvatski portali.

U četiri godine rata Đujićeva je paravojna formacija kriva za mučenja i smrt tisuća ljudi, mahom Hrvata iz šire okolice Knina, gdje je Đujić organizirao etničko čišćenje. Poradi pojašnjenja valja istaknuti da je Đujić umro u poznoj životnoj dobi u Chicagu (SAD), iako je UDB-a znala gdje živi i čime se bavi. Bio je predsjednik i vrhovni vojvoda četničkog udruženja „Ravna Gora“. Između ostalih, on je osobno proglasio četničkim vojvodama i ratne zločince Vojislava Šešelja i Radomira Čubrila iz Počitelja pored Gospića. Čubrilu je čak za poklon poslao svoj ćirilični pisaći stroj na kojemu je u onome ratu pisao naredbe za likvidacije civila.

Unatoč izgubljenim ratovima i brojnim zločinima koje su počinili četnici, čini se a i danas imaju poklonike. Mladom i nadobudnom Momčiloviću, povremeno sklonom alkoholu, policija je tijekom pretresa objekata koje koristi pronašla vojničku pušku PAP, karabin, streljivo i jednu tromblonsku minu. Svi su ovi ubojni predmeti oduzeti i prijeti mu zatvor. Za četnikovanje na facebooku dobit će tek simboličnu novčanu kaznu, piše Lika online.

Dražen Prša

Najnovije

Još iz rubrike