4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ivo Lučić: U tijeku je informacijski rat, specijalni rat protiv Hrvatske i...

Ivo Lučić: U tijeku je informacijski rat, specijalni rat protiv Hrvatske i nove Vlade

Braniteljske udruge, predvođene Udrugom veterana Četvrte gardijske brigade, osudile su kontinuirane napade na ministra obrane, generala Damira Krstičevića. Pozvali su institucije Republike Hrvatske da zaštite Domovinski rat i njegove vrijednosti. Na sjednici Vlade očitovao se i sam ministar.

Više nego ikad poražene snage skupa sa paraobavještajnim elementima žele kriminalizirati naše veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu, djelovanje Hrvatske vojske u Bosni i Hercegovini, zapovjednik, časnike, dočasnike, generale, oslabiti našu Hrvatsku, naš sustav sigurnosti i sigurnost naših branitelja. Ja im želim poručiti da u tome neće uspjeti, rekao je Krstičević.

U tijeku je informacijski rat protiv Hrvatske, nešto što možemo zvati specijalnim ratom protiv Hrvatske, protiv nove vlade RH. Trenutačno odabrana meta je ministar Krstičević. On je simbol Domovinskog rata, simbol pobjede i čovjek koji je najbliže vezan uz branitelje i Domovinski rat, zajedno s ministrom Medvedom, izjavio je u Dnevniku 3 povjesničar Ivo Lučić s Hrvatskog instituta za povijest. Smatra da je Krstičević odabran kako bi se umanjila veza ove Vlade s braniteljskom strukturom, otvorili bokovi za neke sukobe, napravile podjele unutar braniteljskih struktura. Stvara se jedna histerija, panika, na što su oni koji su to započeli svakako računali. naglasio je Lučić.

Upitan odgađa li se reforma sigurnosnog sustava u smjeru stvaranja koncepta domovinske sigurnosti, Lučić je rekao kako se preko Hrvatske i ovog dijela Europe prelamaju interesi velikih sila i da mnogima nije u interesu da Hrvatska ima jak sustav domovinske sigurnosti te se pokušava spriječiti ili usporiti taj proces.

Lučić smatra da je nakon pritisaka iz Europske unije sustav univerzalne jurisdikcije suspendiran i sad se koriste institucije Republike Srpske kako bi se podizale optužnice, kako je rekao, apsurdne i često besmislene.

VIDEO Konferencija za novinare veterana 4. gardijske brigade zbog najnovijih progona branitelja

Najnovije

Još iz rubrike