12.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Drugi susreti u čast heroja Domovinskog rata Marijana Celjaka svečano su otvoreni...

Drugi susreti u čast heroja Domovinskog rata Marijana Celjaka svečano su otvoreni u Sisku

Drugi susreti u čast heroja Domovinskog rata Marijana Celjaka svečano su otvoreni u sisačkom hotelu „Panonija“.

Organizator, Regionalni odbor za Središnju Hrvatsku udruge hrvatskih branitelja Hrvatske elektroprivrede, na ovaj način želi ne samo sačuvati uspomenu na djelatnika HEP-a Marijana Celjaka, organizatora obrane grada Siska i cijelog ovog područja, prvog čovjeka u značajnim vojnim akcijama na samom početku Domovinskog rata, nego i upoznati širu hrvatsku javnost s njegovim značajem i veličinom.

Svečanosti, kojoj je nazočio i sin poginulog junaka, Ivan Celjak, nazočili su i župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević.

„ Ime Marijana Celjaka zaslužuje prisutnost, ne samo župana, nego i mnogih drugih koji bi trebali biti na ovakvim susretima. Marijan Celjak je legenda i heroj Domovinskog rata na našem prostoru, zato mislim da bi i neki ljudi iz ministarstva trebali biti ovdje, no nije to naravno jednostavno jer puno je obaveza. Moja je dužnost kao župana da budem ovdje, da dam potporu udruzi koja se bavi ovim aktivnostima, koja vrednuje aktivnosti vezane za Domovinski rat a u ovom slučaju, Marijan Celjak kao prvi zapovjednik koji je poginuo na našem području i bio osnivač tadašnjih postrojbi zaslužuje i puno veću pažnju. Ovo je hvale vrijedna akcija a ja ću i dalje podupirati rad ovakvih udruga jer je to nešto što moramo poticati. U mojim aktivnostima puno se susrećem s ovakvim manifestacijama koje dolaze od onoga što se dogodilo na ovim prostorima od 1991 do 1995 godine tako da je moja obaveza da pozdravim ove ljude koji su branili našu Domovinu“ – kazao je župan Sisačko moslavački Ivo Žinić.

Dražen Prša

Najnovije

Još iz rubrike