12.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bernardićev odgovor Ostojiću na to da nije sposoban za lidersku poziciju jer...

Bernardićev odgovor Ostojiću na to da nije sposoban za lidersku poziciju jer izbjegava sučeljavanje

Nakon što je Bernardićev protukandidat za mjesto predsjednika SDP-a Ranko Ostojić kazao da Bernardić izbjegava sučeljavanja, oglasio se i prozvani SDP-ovac.

‘Ovo je bila kampanja sučeljavanja, imali smo ih u prvom krugu pred članovima, u drugom pred televizijskim kamerama i slušateljima radija. Ukupno 11. Svatko je imao priliku reći što misli, SDP je takva stranka i zato smo bolji od drugih. S pristupom prozivanja i isključivosti smo sutra završili. Tko gubi taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram.’, napisao je na svom Facebook profilu Davor Bernardić.

Nakon toga Bernardić je izjavu dao i za N1 televiziju gdje je detaljnije komentirao optužbe koje je na njegov račun iznio ranko Ostojić

”Nepotrebno je iznositi neistine dan prije izbora. Ovo je kampanja sučeljavanja. Bilo je ukupno 11 sučeljavanja. Bilo je sučeljavanja pred članovima i članicama SDP-a. Bilo je sučeljavanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Pazinu i Varaždinu i pred kamerama odmah nakon izbora. Dan nakon izbora i ovdje kod vas na N1. Danas je zadnje sučeljavanje na HRT-u. Nepotrebno je iznositi neistine dan prije izbora. Ja nikome ništa ne zamjeram, a tko gubi ima se pravo ljutiti”, rekao je Bernardić.

Komentirao je i Ostojićev navod da ”Most može učiti od zagrebačkog SDP-a kad je u pitanju trgovina i zapošljavanje”.

”Znao sam sačuvati SDP u trenutcima kad je to bilo puno teže. Od sutra jeziku iskljčivosti i prozivanja više neće biti mjesta u SDP-u. Od sutra će SDP biti jedinstveniji i sposobniji preuzeti odgovornost za Hrvatsku u svakom trenutku”, kazao je.

”Zagrebački SDP je davao najbolji rezultat za SDP Hrvatske i zahvaljujući tome imamo velik broj zastupnika. Nisam bio kandidat za gradonačelnik Zagreba jer sam zamijenjen u zadnji tren. Ostojić je bio kandidat za gradonačelnika Splita, žao mi je što nije uspio. Zagreb i doprinos Zagrepčana uvijek bude prevaga koja nam donese rezultat. Nepotrebno je bacati ljagu na ljude u SDP-u koji rade i trude se da rezultati budu bolji”.

Za telefonske pozive, kojima se navodno lobiralo za njega, te se članovima govorilo da je Ostojić odustao od kandidature, Bernardić kaže kako dosad nije čuo.

”Za to prvi put čujem. Pozivam sve da izađu na izbore i da pokažemo snagu SDP-a. Ja sam jedan od nas. Nisam bio u vladi ni u establišmentu. Meni je svaki član i članica jednako važan. To je moj moto i takav SDP jednakopravnih želim graditi da vratimo povjerenje članova i svih građana”, rekao je Bernardić poručivši da za Ostojića ima mjesta u njegovom timu te kako mu ništa ne zmjera.

I N1 televizija uputila je poziv za sučeljavanje obojici kandidata. Ostojić je prihvatio, a Davor Bernardić nam je odgovorio da je danas u kampanji po Dalmaciji te da je sučeljavanje na N1 i na drugim televizijama već odradio – u nedjelju nakon prvog kruga izbora.

Podsjetimo, Ostojić je u petak, na izvanrednoj press konferenciji rekao:

”Bira se predsjednik SDP-a i lider, onaj koji treba voditi SDP. Ne može vam biti svejedno hoćete li izaći na izbore ili ne. Bez obzira što ste dobili pozive da je bitka gootva i da nema potrebe ići na izbore, ja vam kažem do pobjede nema povlačenja. Moje poruke sam mislio da ću poslati sa sučeljavanja, ali u ponedjeljak Bernardić nije mogao biti u Otvorenom pa se nije to dogodilo ni u četvrtak, pa odbijanje sučeljavanja na Novoj, RTL-u… To samo govori da nema spremnosti da se sučeli samnom. Ako to nisi sposoban kako ćeš se suočiti kad budeš lider”, rekao je Ostojić.

Idila u SDP-u prestala: Ostojić sazvao konferenciju za novinare i požalio se na Bernardića

Najnovije

Još iz rubrike