Aleksić: uistinu je licemjerno toliko pisati o jednome kumu, politika namješta od uprave do čistačice

Ad

Moram to reći, uistinu je licemjerno toliko pisati o jednome kumu, ako znamo da politika namješta po državnome sektoru od uprave do čistačice, kaže zastupnik Snage Goran Aleksić.

Doklegod se ne donesu mjerlijivi zakonski kriteriji za zapošljavanje i napredovanje u državnome sektoru, bit će namještanja. Uistinu ne vidim problem s kumom, jer se baš sve radi na takav način.

Nije li dosta toga licemjerja? Doklegod nema kriterija i to zakonskih kriterija, koji bi bili mjerljivi i temeljili se na nečijoj uspješnoj odnosno neuspješnoj poslovnoj prošlosti, čemu taj dnevni senzacionalizam?

Zašto nismo tako senzacionalni s milijardama kuna preplaćenih kamata koje banke duguju građanima, te s milijardama kuna koje trebaju prekršajni sudovi donijeti državi na temelju DORH-ova progona banaka koji DORH nije još niti započeo, a pitanje je hoće li i započeti.

Ma stvarno je to jadno, čime se bavimo, i što stavljamo na prvo mjesto. Kum je samo nastavak paradigme, nastavak onoga što traje već tri desetljeća i ja ne osuđujem niti Petrova niti MOST niti smatram da je to nešto o čemu treba pisati. Potrebno je propisati mjerljive kriterije za zapošljavanje i napredovanje u državnome sektoru!

Pa onda neće biti niti kumova niti političkog nepotizma. Naš je uistinu ogroman problem da sve ovisi o tome tko je vlast, umjesto da menadžment i stručni radnici u državnome sektoru rade potpuno neovisno o tome tko je vlast. Znaju neki mudroslovi reći – pa kako ćemo onda upravljati državom, ako ne stavimo svoje ljude?

Pa uvaženi kolege i kolegice, vlast je tu da izradi smjernice, a uprave i struka su tu da te smjernice provode u djelo na temelju svojih znanja, volje i želje da se nešto dobro iz toga rodi.

Svaka uprava je dužna raditi po smjernicama državne uprave, a ako to ne želi činiti, tek onda je vrijeme za smjene, ali opet na temelju propisanih kriterija, a ne na temelju političkog nepotizma koji je pravilo ponašanja, a ne izuzetak. Ma koji jadni kum, smiješno je napadati Petrova, koji uopće i nije imao neki izbor, ako je htio staviti svoj izbor na određeno mjesto. Ne zamjeram! Potrebni su KRITERIJI! Napisao je to na fb-u Goran Aleksić.

Emotivnim pismom javnosti kum Bože Petrova oprostio se od Hrvatskih voda, evo zašto

Facebook Komentari