12.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Emotivnim pismom javnosti kum Bože Petrova oprostio se od Hrvatskih voda, evo...

Emotivnim pismom javnosti kum Bože Petrova oprostio se od Hrvatskih voda, evo zašto

Nakon medijskih natpisa u kojem se čelnika Mosta i potpredsjednika sabora Božu Petrova proziva kako je mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda dodijelio Mariu Bukmiru na osnovi kumstva, Bukmir zbog pritiska odustaje od kandidature.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani građani Republike Hrvatske i poštovani mediji,

Ovim putem želim vas obavijestiti da odustajem od kandidature za zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda.

Sve što sam u životu napravio ostvario sam vlastitim trudom i zalaganjem u realnom sektoru, a od trenutka kad sam došao u Metković d.o.o unutar 3 godine realizirani su projekti u vrijednosti većoj od 30 milijuna kn preko europskih fondova i drugih izvora što do sada u ovako kratko vremenu nikada nije ostvareno u našem gradu.

Također, pod mojim vodstvom se radi na projektu Anglomeracija Metković u vrijednosti od 275 milijuna kuna, na što sam iznimno ponosan. Nakon svih današnjih naslova i optužbi na račun MOSTa i predsjednika Sabora, Bože Petrova koji je krsni kum mom djetetu, donio sam odluku da se neću ni kandidirati za navedenu poziciju.

Moje namjere su bile čiste, ali ovaj pritisak je za mene i moju obitelj naprosto prevelik. Osim toga, javni interes sam oduvijek stavljao ispred privatnog. U javnom je interesu da MOST nastavi raditi na promjenama koje su nužne za dobrobit Hrvatske i njenih građana smatram da bi njihova podrška mojoj kandidaturi bila ogromno breme koje im nikako ne želim.

Ovim putem zahvaljujem MOSTu nezavisnih lista što su prepoznali moju želju da učinim nešto za Hrvatske vode, resor koji jako dobro poznajem, te ću u znak zahvale i dalje nastaviti pridonositi borbi za javni interes. Posebno se želim zahvaliti Nikoli Grmoji koji se najsnažnije zalagao za moje imenovanje jer najbolje poznaje moj rad i uspjehe u vođenju projekata, kao i što je hrabro kako samo on zna branio ono u što vjeruje i što smatra ispravnim bez obzira na moguće posljedice.

Preostalim kandidatima koje će Most uzeti u obzir za ovu funkciju od srca želim puno sreće te im također stojim na raspolaganju u slučaju da budu trebali moju pomoć.

S poštovanjem,

Mario Bukmir

Stazić podigao temeperaturu u Saboru oko zapošljavanja kuma Bože Petrova u Hrvatskim vodama

Petrov o Hrvatskim vodama: Kumstvo nema veze s ovim imenovanjem, to je politička funkcija

Upravno vijeće Hrvatskih voda snizilo kriterije zbog kuma Bože Petrova, reagirao Grmoja

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR