12.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Saborska zastupnica Josić sa županom Žinićem o problemima lokalnih zajednica, pozvani i...

Saborska zastupnica Josić sa županom Žinićem o problemima lokalnih zajednica, pozvani i ostali

U kabinetu Sisačko-moslavačke županije održan je radni sastanak predstavnika županijskih jedinica lokalne samouprave sa županom Ivom Žinićem i saborskom zastupnicom dr. Željkom Josić.

Do sastanka je došlo na inicijativu dr. Josić rekla je nova saborska zastupnica u obraćanju novinarima nakon sastanka.

„Sazvali smo gradonačelnike i načelnike općina kako bih se ja, kao saborska zastupnica iz Sisačko-moslavačke županije, upoznala s problemima lokalnih zajednica. Jedan od problema o kojima smo razgovarali je odlazak mladog i radno sposobnog stanovništva i zaključili kako nam je županija sve starija. Naši gradonačelnici i načelnici iznijeli su probleme, ali i projekte na koje su aplicirali, na što sam ja vrlo ponosna. Istovremeno me žalosti što naša županija ima toliko problema. Nadam se da ću moći pomoći gradovima i općinama koji imaju najviše problema.“

Razgovaralo se i o problemima s rudnom rentom, rekla je Josić, te i o stambenom zbrinjavanju. Zastupnica Josić rekla je i kako se iskreno nada da će ovakvi sastanci zaživjeti u Sisačko-moslavačkoj županiji i kako će u svom mandatu moći doprinijeti rješavanju problema koji muče građane.

Župan Ivo Žinić želio je prije svega zahvaliti dr. Josić, koja je pokrenula inicijativu za upoznavanjem problema koji su prisutni u Županiji. „Vjerujem da ćemo kroz ovakve, pretpostavljam redovite, sastanke moći puno toga zajednički riješiti. To i jest smisao ovog sastanka, da pokušamo probleme koji su prisutni zajednički riješiti i pokušati izlobirati rješenja prema nekim institucijama. Upravo je uloga saborskih zastupnika da otvaraju vrata ministarstava i ustanova gdje se ovi problemi rješavaju.“ Župan je dodao i kako je opći zaključak da stanovnici onih područja gdje se crpe prirodni izvori, plin, nafta, šuma, kamen, imaju od toga više koristi. Župan se još jednom založio za decentralizaciju i ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske.

Dražen Prša/SMŽ

Najnovije

Još iz rubrike