Podrška slavonskobrodskim prosvjednicima protiv zagađenja nakon aktualca stigla i iz Sabora

Grad Slavonski Brod s okolicom broji gotovo 160.000 stanovnika koji su svakodnevno izloženi ozbiljnim zdravstvenim posljedicama udisanja zagađenog zraka. Potvrđuje to i velik broj osoba, koje su posljednjih godina oboljele od malignih bolesti, među kojima je nažalost najveći broj djece.

Tako su nakon aktualnog prijepodneva podršku ali i angažiranost u rješavanju problema zagađenja, pružili premijer Vlade RH Andrej Plenković, ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier i saborski zastupnici HDZ-a Pero Ćosić, Marko Šimić i Ljubica Maksimčuk.

U prošlom sazivu Hrvatskog sabora zastupnica Maksimčuk također je ukazivala na problem Rafinerije, uslijedili su razni sastanci, ali nijedan nije iznjedrio rješenje problema. Aktualni premijer RH Andrej Plenković upoznat je s problematikom i rijetki se možda sjećaju kako je još u listopadu 2013. kao europarlametarac tražio odgovore od europskih institucija i za nadati se je kako će nastaviti tamo gdje je stao, samo ovaj puta s neupitno većim ovlastima i mogućnostima za rješenje problema zagađenja u Slavonskom Brodu.

Dražen Prša/035ortal.hr

Facebook Komentari