12.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Pernar o Plenkovićevim izjavama oko Rusije i Ukrajine ali i ruskom oštrom...

Pernar o Plenkovićevim izjavama oko Rusije i Ukrajine ali i ruskom oštrom odgovoru premijeru

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar upitan je u srijedu o stavu prema kritici Rusije koja je stigla premijeru Andreju Plenkoviću. Pernar kaže da nema problem sa Plenkovićevim stavovima, nego s prioritetima, i da bi se najprije trebao baviti svojom zemljom, a ne Ukrajinom.

Pernar kaže da je odgovor Ruske federacije, ovaj put, bio promašen.

“Rusija je, ako je htjela spočitati nešto Plenkoviću, trebala prvo spočitati ekonomsku situaciju u zemlji. Reći mu da imamo puno siromašnih koji jedu po pučkim kuhinjama i odlaze iz zemlje. Trebala mu je reći i da se, da bi se dodvorio EU, upušta u rješavanje problema u Ukrajini, a koji nadilaze gospodina Plenkovića.”

“Htio bih reći da ne smatram da se premijer ne bi smio time baviti, isto kao što ja imam pravo izraziti mišljenje, međutim problem je to da se problemi u zemlji ne rješavaju, a on putuje po svijetu i daje nekakva svoja rješenja.”

Kada u RH ne bi bilo ljudi koji kopaju po smeću, kaže Pernar, i da nema mladih koji autobusima odlaze iz zemlje, onda ne bi imao ništa protiv toga da “ide tamo i daje svoja mišljenja.”

Meni problem nisu njegovi stavovi, već njegovi prioriteti, kaže Pernar.

“Ako Vlada smatra da nije u interesu imati veleposlanika u Rusiji, onda je to žalosno, ali to vam je sve visoka politika o kojoj RH ne odlučuje. Ja se bojim da je nama netko rekao da se mora povući veleposlanik”, zaključio je na pitanje o tome zašto nemamo veleposlanika u Moskvi od 2014. godine.

Rusi napali Plenkovića zbog izjava u Ukrajini, kažu da je cijena integracije bio progon 250.000 Srba

Najnovije

Još iz rubrike