Mali grad s četiri kuglačka kluba: Radovi na kuglani vrijednoj 7 mil. kn u punom pogonu

Prije dva mjeseca potpisan je ugovor s firmom „Titan Construckt“ iz Zagreba koja će graditi kuglanu u gradu.
Po riječima gradonačelnika grada Otočca Stjepana Kostelca prije godinu dana građanima Otočca obećano je da će se graditi kuglana, a kako oko naše kamere pokazuje, radovi su započeli.

„Projekt je vrijedan 7 milijuna kn, rok izvođenja radova je godinu dana, s tim da smo dogovorili da se u ovoj godini kuglana stavi pod krov, a unutarnje uređenje obavit će se sljedeće godine“ – kazao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.

Dodao je kako su projekt izgradnje kuglane sa pratećim sadržajima pripremili za EU fondove koji nisu otvoreni, no mi krećemo s izgradnjom sa svojim novcima a kada se fondovi otvore i ako uđe u taj program priznati će nam se sve ono što je napravljeno, odbiti će se samo onaj dio koji smo napravili do tog vremena. To je za nas povoljno jer ćemo započeti radove sa svojim novcima, a ako uspijemo sve drugo možemo završiti s novcima EU fondova.

Podsjetio je da u gradu Otočcu ima četiri kuglačka kluba, i upravo je na njihovu intervenciju započeta realizacija ovog projekta, ali što je važnije izgradnjom ovog sportskog objekta podižu se sportski standarde u gradu i pruža prilika da se stanovnici kavalitetnije i sadržajnije uključe u sportske aktivnosti.

Inače, Grad Otočac godišnje izdvaja 1,3 milijuna kuna za sportske aktivnosti i klubove.

Kuglana sa pratećim svim pratećim sadržajima gradi se u ulici Bartola Kašića a rok izvođenja radova je godinu dana s tim da će se u ovoj godini napraviti i staviti kuglana pod krov, obaviti grubi radovi, a unutarnje uređenje slijedi tijekom iduće godine. Uz buduću kuglanu, tkz. sportski centar u planu je gradnja boćališta, parka za djecu, šetnica.

Dražen Prša

Facebook Komentari