Hajka na hrvatske branitelje: Evo tko zapravo skriva oružje, kažu, zaostalo iz Domovinskog rata

Zvjerska hajka, prijave, pretrage domova hrvatskih branitelja učestala su pojava u zadnje vrijeme a sve zbog navodnog nedozvoljenog posjedovanja oružja iz Domovinskog rata.

A tko u stvari ima najviše skrivenog oružja, tko u Hrvatskoj širi mržnju i raspiruje aveti prošlosti najbolje govore primjeri iz Like.

Ne tako davno pretragom doma općinskoga vijeća Općine Udbina Jovice Čortana (SDSS) pronađen je puško mitraljez, automatska puška, poluautomatska puška, poluautomatski pištolj, 32 komada streljiva vojnog podrijetla i 45 komada pištoljskog streljiva…. A da je to samo dio zamagljene priče potvrđuje i podatak kojega je danas medijima poslala PU Ličko senjska u kojoj stoji da su u Rebiću, opet u Općini Udbina, kod 30-godišnjaka, pretragom prostorija koje on koristi pronašli jednu tromblonsku trenutnu minu, jednu poluautomatsku pušku, jedan vojni karabin i 83 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.

„U sklopu kriminalističkog istraživanja taj je „mladić“ u razdoblju od 2010. godine do 22. studenog 2016. godine na svome facebook profilu objavljivao svoje fotografije na kojima na glavi nosi kapu s oznakama dinarske četničke divizije, a s obzirom da mu profil nije zaključan te su fotografije bile dostupne većem broju građana“ – kažu u PU Ličko senjskoj.

To je tek najmanji dio onoga što se javno zna, a gdje je tek ono oružje što je dobro skriveno „po šumama i gorama“ onih koji su napustili Hrvatsku, pa se u nju vratili ?! Neka čudna vremena, očito dolaze …

Dražen Prša

Share This Article