9.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Strava u Vinkovcima: Stafordski terijer ugrizao djevojčicu za lice, pokušala ga podragati

Strava u Vinkovcima: Stafordski terijer ugrizao djevojčicu za lice, pokušala ga podragati

Teta, pomozite mi, pas me je ugrizao, ali nije on ništa kriv – rekla je 10-godišnja djevojčica u ponedjeljak oko 13 sati ušavši u lokalnu trgovinu u Vinkovcima, piše Jutarnji list.

Držala je ruku preko lica, dok se s njega slijevala krv. Nije pritom ni suzu pustila, a bila je toliko prisebna da je trgovkinjama izdiktirala telefonski broj svojega oca tražeći od njih da ga nazovu.

– Kada je sklonila ruku s lica, vidjela sam prizor koji nikada ne bih htjela vidjeti. Imam dojam da joj je pola nosa bilo odgrizeno. Kolegica i ja potrčali smo joj pomoći, zvali smo Hitnu pomoć, potom i oca, a dijete je vrlo brzo odvezeno u bolnicu – rekla nam je žena zaposlena u trgovini u koju je djevojčica došla potražiti pomoć, nakon što ju je na ulici dok se vraćala iz škole za lice ugrizao stafordski terijer.

– Cijelo vrijeme bila je prisebna, a rekla je i da ‘pas i čiko koji ga je vodio nisu ništa krivi’. Da je ona čučnula kako bi ga podragala, jer se s njime često igrala, a on ju je onda ugrizao. To su bile njezine riječi, ali mi nismo vidjeli što se točno dogodilo – rekla je šokirana trgovkinja.

Iz PU vukovarsko-srijemske potvrdili su Jutarnjem da se dogodio napad psa na maloljetno dijete te da će nakon provedene istrage, saslušanja svjedoka i 23-godišnjeg vlasnika psa policija procesuirati vlasnika. O težini ozljeda nisu nam, pak, mogli ništa reći.

Djevojčica je primarno obrađena na objedinjenom Hitnom medicinskom prijemu Opće županijske bolnice u Vinkovcima, a nakon toga je premještena na Odjel za otorinolaringologiju, gdje nam o njezinu stanju također nisu htjeli ništa konkretno reći.

Najnovije

Još iz rubrike