22.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Radovi u Dalmaciji kasne, novim mostom na Čiovo možda na ljeto, brza...

Radovi u Dalmaciji kasne, novim mostom na Čiovo možda na ljeto, brza cesta Trogir – Split….

Ministar prometa Oleg Butković obišao je danas radove na Mostu kopno-otok Čiovo i ustvrdio da je problem u izvođaču radova, a nada se da će biti gotov do sljedeća turističke sezone.

Osim na Mostu kopno – otok Čiovo kasne i radovi na brzoj cesti Trogir-Split. Prema najavama Josipa Škorića, direktora Hrvatskih cesta, ta bi prometnica trebala bi biti završena do 1. svibnja. Tu je u zadnje vrijeme bio problem s imovinsko-pravnim odnosima.

– Kroz legalizaciju bespravno izgrađenih objekata su nastali novi problemi koji nam otežavaju radove na trasi. Vjerujem da ćemo s Uredom državne uprave koja provodi izvlaštenja do kraja godine uspjeti riješiti sve imovinsko-pravne odnose. Plan je da bi do 1. svibnja cesta bila završena – kaže Škorić.

Dodaje kako je svjestan da radovi predugo traju.

– Uz sve druge probleme imali smo i problem financiranja. Sada financije više nisu u pitanju, novci su osigurani i projekt će biti završen – tvrdi Škorić, prenosi dalmacijanews.hr.

U Trogiru jedno od najvećih hrvatskih gradilišta. Kopa se i buši punom parom na izgradnji novog mosta kopno-otok Čiovo. Radovi su na pola puta do kraja. Nedavno je iskrsnuo i jedan problem. Otkriven je u Makedoniji odakle stiže čelik, pisao je dnevnik.hr početkom ove godine u tekstu u kojem se tvrdi da će u listopadu prvi automobili prijeći preko mosta. Sad je studeni.

‘To je minoran tehnički problem kvalitete nekih zavara na dijelovima segmenata konstrukcije. To je otklonjeno’, kazao je početkom godine Joško Mikulić, predsjednik Uprave Viadukta.

Ni to, uvjeravali su tada odgovorni, neće dovesti u pitanje rokove. Kažu, sve teče po planu. Prvi automobili bi preko mosta trebali preći sredinom listopada.

Ukupna dužina mosta bit će 546 metara. Na gradilištu je angažirana i najveća dizalica u Hrvatskoj, a svakog dana ovdje radi više stotina radnika. Temelji mosta su 8 metara pod morem, a na sredini će biti izgrađen dio mosta koji će se po potrebi otvarati i zatvarati – na hidraulični pogon.

Kako je ljeti u Trogiru, dobro znaju mještani. ‘Ako se ljeti ne daj Bože razboliš gotov si po putu’, rekao je jedan Trogiranin.

Najnovije

Još iz rubrike