9.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nevjerojatan skandal kod socijalista: Njemački SPD-ovci po cijeni od 3 do 7...

Nevjerojatan skandal kod socijalista: Njemački SPD-ovci po cijeni od 3 do 7 tisuća eura

SPD-ovi ministri po cijeni od 3 tisuće do 7 tisuća eura, tvrtke i lobističke skupine mogu rezervirati sastanke s ministrima iz SPD-a, vrište naslovi u njemačkim medijima.

Agencija Media Network GmbH, koja je u vlasništvu SPD-a, nudila je i organizirala poduzećima i lobističkim skupinama susrete s ministrima i istaknutim političarima SPD-a, otkrili su novinari ZDF-a.

Putem SPD-ove podružnice Network Media GmbH (NWMD) sudionici tih plaćenih razgovora bili su ministar pravosuđa Heiko Maas, ministrica rada Andrea Nahles, ministrica okoliša Barbara Hendricks, ministrica obitelji Manuela Schwesig, predsjednik SPD-ove frakcije Thomas Oppermann, tajnica SDP-a Katarina Barley, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mathias Machnig i SPD-ovac iz Bundestaga Hubertus Heil.

Ovo je vrlo inteligentan, ali u konačnici ipak ilegalan način zaobilaženja strogih pravila o financiranju političkih stranaka u Njemačkoj, objasnika je za ZDF sutkinja upravnog suda u Konstanzu Sophie Schoenberger.

Slično je u prethodnoj vladi u Hrvatskoj otkriveno u pokušaju organiziranja plaćenih sastanaka za MOST-ove zastupnike u aferi Grizli. MOST-ovci su negirali da su se sastajali za novac.

Najnovije

Još iz rubrike