12.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Nacional piše da su Turci usred Zagreba oteli svoje diplomate - u...

Nacional piše da su Turci usred Zagreba oteli svoje diplomate – u srcu hrvatske metropole?

“Brutalna osveta turskog predsjednika Erdogana nakon propasti puča u Turskoj, imala je svoju dramatičnu epizodu i u samom srcu hrvatske metropole”, piše Nacional.

Pozivajući se na dva nezavisna diplomatska izvora, list piše da se najmanje jedan turski diplomat koji je do ljeta bio na funkciji u Zagrebu smatra nestalim, kao i da je “nepoznato što se zaista dogodilo s donedavnim turskim veleposlanikom Ahmetom Tutom i njegovom suprugom Mine Tutom”.

Jedan izvor je rekao da su turske diplomate Erdoganovi ljudi u crnim vrećama u tajnosti iz Hrvatske odvezli u nepoznato. Na najžešćem udaru u Hrvatskoj našao se Bekir Alpula, donedavni turski ataše za kulturu u Zagrebu.

Tražilo se od hrvatskih vlasti da mu se oduzmu diplomatske isprave i da bude deportiran u Tursku, a on je od stranih diplomata u Zagrebu očajnicki tražio pomoć. Uz njega, nestalim se smatra i Ajtug Seker, donedavni turski vojni izaslanik u BiH.

Nakon neuspjelog puča u Turskoj, većini zemlja s kojima Turska ima diplomatske odnose upućeni su spisi s imenima turskih diplomata koje je Erdogan proglasio pristašama imama Fetulaha Gulena i pučista, piše Nacional. Za sve ljude na spisima zatraženo je da budu deportirani u Tursku i da im se otkaže gostoprimstvo.

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR