Butković: nema prodaje autocesta ni koncesije, a ni vinjeta, evo kakav sustav dolazi za 4 godine

Ministar prometa, pomorstva i infrastrukture, Oleg Butković, rekao je da autoceste neće dati u koncesiju, ali da su se odlučili za financijsko i poslovno restrukturiranje svih cestarskih tvrtki.

-Na naplatu nam 2017. dolazi devet milijardi kuna. Otvorili smo razgovore sa Svjetskom bankom, formirali smo devet radnih skupina i to ide svome kraju. Do kraja godine ćemo definirati što će se sve događati u cestarskom sektoru i što mi sve moramo učiniti da bi te tvrtke restrukturirali, a Svjetska banka će nam refinancirati postojeće obveze uz povoljnije kamatne stope – rekao je Butković te istaknuo kako se u idućim godinama ne smije dogoditi pad prihoda u cestarskim tvrtkama.

Najavio je da će na autocestama ići s automatizacijom naplate s uvođenjem GPS sustava, a očekuje da će kroz četiri godine u Hrvatskoj zaživjeti sustav beskontaktne naplate.

-Neće biti masovnog otpuštanja radnika. Sindikati u cestarskom sektoru sve dobro znaju i uključeni su u ove radnje. Bio sam zagovornik vinjeta i danas sam jer smatram da je beskontaktni sustav naplate nešto čemu moramo težiti – zaključio je Butković, prenosi dalmacijanews.hr.

Facebook Komentari