Svi pričaju o videu i Pernarovoj svađi u tramvaju, ali ne znaju o čemu je riječ. Evo što kaže svjedok

Jedan je mladić 11. studenog objavio svoje svjedočenje o događaju iz dvanaestice.

Negdje malo iza 18 h, pa jedno 20-ak minuta, dok 12-ica nije došla s Trga bana Jelačića do Remize.

Ja ušo na Trgu, ušla i kontrola. Nije mi problem, imao sam dnevnu kartu, pokazao, no par trenutaka potom- počinje show. U tramvaju krenula svađa, u početku kntrolorke i muškog glasa. Lik ne želi platiti kartu. U početku se nisam ni okrenuo, reko neki zg-zahebant koji se pravi pametan. Kad- počeo on spominjat politiku i da je to njegov politički stav, ja se okrenem i jedno par metara iza mene, negdje na polovici prednje polovice dvanaestice- zastupnik Ivan Pernar.

I onda je krenilo natezanje, istinabog samo verbalno, tu su se umiješali i neka napirlitana babetina hadezeovka da ga ona oće mlatit, pa neki lik počeo mahat braniteljskom iskaznicom “da kad može on i ostali klošari platit kartu da zašto ne može on s plaćom od 15 iljada kuna” i sve tako. Neki su potiho podržali Pernara, mirno stojeći, ali pružajući mu ruku na izlasku i upućujući mu riječi tipa “ne daj se”, jedna cura je rekla da će glasat za njega i tako.

E, ali sad ide ono što nećete nigdje pročitati nego tu kod mene, i ne bi me čudilo da popijem ban s Fejsa zbog tog, ali ću ipak reć.

Uz sve nas, u tramvaju se naišao još jedan zastupnik. Njega nitko nije prepoznao, osim mene, bar nitko nije ništ rekao. Riječ je o saborskom zastupniku HDZ-a, ak se ne varam s liste za dijasporu, koji je sve to tiho, pizdunski gledao i smješkao se.
E, zato sam se osjećao i još uvijek se osjećam- jadno.

Jer, u tom mikrokozmosu i mikrovremenu, u tih 20-ak minuta, u tom tramvaju se odigrala paradigmatska slika novije hrvatske povijesti. Studenti, sirotinja, radnici, uživali su u šou, a možda i nisu, slušali su kojekakve verbalne eskapade, dok se pizda koja je pokrala pare, shebala živote stotinu tisuća ljudi smiješkala i vjerojatno mislila “e koje su ovce ovi Hrvati.”
Sram me što sam šutio ko pizda.

P.S. Pernar je na kraju normalno izašao iz tramvaja, ostavljajući u brizi zetovu kontrolorku koje mi je bilo pomalo žao.

Facebook Komentari