12.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šef HČSP-a Miljak odlazi, a svim ostalima s pravaške scene preporuča gašenje...

Šef HČSP-a Miljak odlazi, a svim ostalima s pravaške scene preporuča gašenje stranaka, evo zašto

Nakon 15-godišnjeg aktivnog djelovanja u HČSP-u i obnašanja najviših dužnosti, donio sam odluku kako se potpuno i apsolutno povlačim iz bilo kakvih aktivnosti vezanih uz stranačku politiku i stranku općenito.To činim jer smatram kako ovakva stranačka i strančarska pravaška scena nema nikakvu budućnost, i svaka daljnja aktivnost u takvim uvjetima za mene je postalo uzaludno i besmisleno trošenje energije. Pravaška misao i ideja za mene je svetinja, a ovakav način prezentacije iste je ne samo sramota, nego je to negacija i rad protiv samoga pravaštva, izjavio je Josip Miljak, predsjednik HČSP-a.

U svom priopćenju Miljak navodi da kao jedino rješenje vidi trenutno gašenje svih pravaških stranaka, i time otvaranje političkoga prostora onima koji su dostojniji od nas koji smo do sada vodili pravaške stranke. Nitko kvalitetan neće se uključiti u ovakvu žabokrečinu kako bi i pokušao pomiriti te nepomirljive rogove u vreći. Ako bi se i uključio netko relevantan, još brže bi vjerojatno potpuno sluđen nepostojanjem bilo čega suvisloga u tim skupinama, napustio tu scenu i pobjegao glavom bez obzira, kaže Miljak.

„Dakle, pozivam sve pravaške stranke neka u interesu pravaške ideje na svojim saborima dogovorno ugase stranke i tako spase pravaštvo kao svetu hrvatsku nacionalnu ideju od daljnjeg sramoćenja i propadanja“, dodao je Josip Miljak, potpisujući se u priopćenju za medije kao bivši predsjednik HČSP-a.

Dražen Prša

Najnovije

Još iz rubrike