Dobitnice nagrade Utjecajna hrvatska žena iz Njemačke su Marijana Dokoza i Neda Caktaš

Izabrane su dobitnice nagrade Utjecajne hrvatske žene (Croatian Women of Influence Award) žene hrvatskoga podrijetla iz Australije, Kanade, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva.

Među dobitnicama su i dvije žene iz Njemačke,urednica mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu Fenix Magazin, novinarka i književnica, Marijana Dokoza, te dr. Neda Caktaš, liječnica, novinarka, predsjednica Hrvatske kuće München, dopredsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke i dopredsjednica Matice Hrvatske München.

Marijana Dokoza nagradu “Utjecajne hrvatske žene’” je dobila u kategoriji Vodstvo i Inovacije, Neda Caktaš u kategoriji Leadership i inovacije.

Nagrada ‘Utjecajne hrvatske žene’ prepoznaje vodstvo, inovativnost i utjecaj žena hrvatskoga podrijetla, a dodjeljuje se nominiranima iz Republike Hrvatske te iz brojnih hrvatskih zajednica diljem svijeta.

U svakoj kategoriji konkurira više od 70 utjecajnih hrvatskih žena diljem svijeta, pa je ova nagrada itekako značajna za svaku dobitnicu. Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj gala večeri koja će se održati u Zagrebu na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, 2017.

Inače, Marijana Dokoza uvrštena je ove godine i među 25 žena koje imaju migrantsku pozadinu, žive u gradu Mainzu i primjer su ostalim ženama s migrantskom pozadinom u ovome gradu. Ovaj projekt radi Grad Mainz i organizacija “Casa del Sol” u suradnji s Uredom za migracije i integracije i Gradskim uredom za kulturu.

Ovim povodom u Gradskoj upravi Grada Mainza upriličit će se izložba na kojoj će biti predstavljeno svih 25 žena. Izložbu će 19. siječnja 2017. godine otvoriti gradonačelnik Mainza Michael Ebling.

Dražen Prša/Fenix-magazin

Facebook Komentari