20.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ako postane predsjednik SDP-a, Ranko Ostojić je spreman i opet pozvati ljude...

Ako postane predsjednik SDP-a, Ranko Ostojić je spreman i opet pozvati ljude na čekanje tramvaja

Tko bi bio bolji predsjednik SDP-a Davor Bernardić ili Ranko Ostojić – članstvo sada ima tjedan dana za ovu odluku. Njih dvojica u drugom krugu unutarstranačkih izbora kreću u lov na čelnu poziciju u stranci

Davor Bernardić s većom podrškom članstva u prvom krugu, može li ju Ranko Ostojić nadoknaditi – možete vidjeti u sučeljavanju kojeg su vodili u RTL-u Danas.

Kome je od vas čestitao Milanović?

Bernardić: Pa čuli smo se, ali to nisu razgovori koje prepričavam. Nikad nisam pa i neću.

Ostojić: Ista stvar. Čuo sam se telefonom sa Zoranom. To su razgovori koji ostaju među nama.

Tko vas podržava?

Bernardić: Podržavaju me članovi i članice SDP-a. Ja sam oduvijek bio jedan od njih, iz baze SDP-a, hvala svima koji su mi dali podršku kao i onima koji će to napraviti u drugom krugu. Svi su meni jednako vrijedni, to je moj moto – SDP jednakih, ja sam samo prvi među jednakima. Zaista ne znam tko me sve podržava.

Gospodine Ostojiću, kako mislite nadoknaditi ovu razliku u glasovima članstva?

Ostojić: Niti sam tražio, niti zbrajam tako. To je šest glasova, a oni neće odlučiti ove izbore. Članice i članovi će ovaj put u potpuno novoj utakmici odlučiti tko će biti novi predsjednik SDP-a.

Ove izbore zovete velikom pobjedom SDP-a, a izašlo je manje od 50 posto članova stranke, kako ćete probuditi uspavane birače ljevice kad ni članovi SDP-a ne izlaze na birališta?

Bernardić: To je općenito problem stranke. SDP-u, ljevici fali motivacije, a to je jedna od platformi onoga što ćemo napraviti u stranci. SDP treba otvoreni dijalog s društvom, biti spreman na kritiku i vratiti povjerenje u članove i članice te dati im priliku da daju svoj doprinos. Ako dobijem izbore, uključit ću sve svoje protukandidate u jači i moderniji SDP i vrlo skoro ćemo na sljedećim parlamentarnim izborima preuzeti vlast. Kad god se mijenjao SDP, mijenjala se i Hrvatska, a vidite i sami da naši protivnici nisu sposobni napraviti promjene.

Ostojić: Nema nikakvih skrivenih aduta, ovo je prigoda i da ovakvim razgovorima pokažemo javnosti da SDP ne radi incidente te da se međusobno slaže. Javnost treba znati da smo imali bolju izlaznost nego HDZ na unutarstranačkim izborima.

Potom su odgovarali na pitanja Hrvoja Krešića, najzanimljivije je bilo pitanje što konkretno misle napraviti, ako postanu predsjednici SDP-a.

Ako treba i kroz akciju organizirati se, rekao je Ostojić kritizirajući, kako kaže populizam, Ivana Pernara kojeg je voditelj označio kao najaktivnijeg političara oporbe.

Korak prvi, pozvat ćemo ljude, isto ono što smo napravili – čekanje tramvaja- oko kurikularne reforme, rekao je Ostojić priznavši tako da je SDP organizator posljednjih prosvjeda na Trgu bana Jelačića.

Cijeli intervju možete pogledati ovdje

http://www.vijesti.rtl.hr/video/vijesti/135397/sdp-do-grla-zakopcan-ali-jedinstven-bernardic-i-ostojic-u-studiju-rtl-a-danas-u-lovu-na-celnu-poziciju/

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR