Ministar Tolušić krenuo u obračun s lošom i zaraženom hranom: Ne možemo uvoziti smeće

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je danas kako Hrvatska ne može uvoziti smeće iz stranih zemalja, prenosi NovaTV u vijestima izjavu na otvaranju Gospodarskoga sajma u Grubišnom Polju.

“Ne možemo uvoziti “smeće” iz stranih zemalja i prodavati to u Hrvatskoj po cijenama po kojima se prodaje. I sami potrošači se moraju zapitati zašto je nešto dvostruko jeftinije i dolazi iz uvoza”, rekao je Tolušić.

Ministarstvo i dalje provodi pojačan inspekcijski nadzor u trgovačkim lancima u Rijeci, nakon što je u više navrata otkriveno zaraženo meso.

Tolušić je dodao i da je prije bilo i više takvih slučajeva ali su kontrole bile rjeđe.

Lani upola manje ispitanih uzoraka na salmonelu

Po službenim podacima, prošle godine je od 2.191 uzoraka na mikrobiološki kriterij sigurnosti hrane na salmonelu pretražen 1.121 uzorak, od čega je bilo 18 pozitivnih nalaza, a do sada je ove godine uzorkovano i pretraženo 2.093 uzorka na prisutnost salmonele od čega je 67 uzoraka hrane bilo pozitivno, objavilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić zatražio je smjenu svog pomoćnika Tomislava Kiša, čelnika Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane nakon što se meso zaraženo salmonelom, našlo na policama trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

Ministarstvo poljoprivrede o salmoneli u piletini: Evo u kojem trgovačkom lancu i iz koje zemlje

Još jedan trgovački lanac nakon Konzuma i Lidla ima salmonelu, povlači piletinu, stigli rezultati

Facebook Komentari