12.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava SirCroFest u Zagrebu: degustirati domaće tradicionalne sireve i druge mliječne proizvode

SirCroFest u Zagrebu: degustirati domaće tradicionalne sireve i druge mliječne proizvode

Savjetodavna služba i Hrvatska poljoprivredna agencija uz pomoć Saveza malih sirara RH „SirCro“ i pokroviteljstvo Grada Zagreba organizirala je „2. SirCroFest“ u Zagrebu 18. i 19. studenog 2016. godine. Festival je dvodnevna manifestacija koja je namijenjena proizvođačima-sirarima i potrošačima.

Sirari su danas nazočili u zagrebačkom hotelu „International“ edukaciji odnosno kratkom programu strukovnog osposobljavanja, a tijekom sutrašnjeg dana imat će mogućnost prodaju sireva na glavnom zagrebačkom trgu.

Potrošači će imati priliku degustirati i kupiti domaće tradicionalne sireve i druge mliječne proizvode s naših poljoprivrednih gospodarstava.

Nazočnima se na otvorenju „2. SirCro Festu“ obratio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

„ Čestitam svim organizatorima koju drugu godinu za redom organiziraju ovaj skup a podižu i ljestvicu kroz ovakav izložbeni karakter, kroz predavanja i edukaciju, kako bi bili što efikasniji i uspješniji. Čestitam svim onima koji uspješno plasiraju vlastite proizvode širom svijeta. Treba podsjetiti da ministarstvo poljoprivrede svojim mjerama i dalje podržava ovaj sektor koji nije u zavidnom položaju a ovaj tjedan smo imali prvu sjednicu Stručnog savjeta za mlijeko, donijeli smo određene zaključke, potencijalna rješenja, a u idućih mjesec dana održat ćemo čak tri sjednice Savjeta na kojima ćemo pokušati naći efikasna rješenja za budućnost ovog sektora koji je temelj i poljoprivredne proizvodnje, prije svega stočarstva. Moram istaknuti i da u mjerama pristupa EU, Ministarstvo poljoprivrede sa svojim službama izuzetno podržava proizvođače mliječnih proizvoda“- kazao je državni tajnik Tugomir Majdak.

Vesna Bulić iz Hrvatske poljoprivredne agencije predstavila je GRASS projekt koji promovira život na ruralnim područjima i bavljenje poljoprivredom. Najavila je i novi forum s temom Ekološka poljoprivreda koji će se održati 28. Studenog u HGK.

Dražen Prša/ FOTO: ROBERTA SORIĆ

Razvoj i promocija sirarske industrije: Drugi festival tradicijskih sireva u Zagrebu – SirCrofest

Najnovije

Još iz rubrike