8.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Župan Ivo Žinić transparentno o prijedlogu proračuna Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivo Žinić transparentno o prijedlogu proračuna Sisačko-moslavačke županije

AUTOR Dražen Prša/SMŽ

Za mnoge neuobičajeno i rijetko viđeno, ali očito za župana sisačko-moslavačkog Ivu Žinića i njegove suradnike u potpunosti korektan i javan čin.

Naime, prijedlog Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2017. godinu predstavio je danas župan Ivo Žinić, uz kojega su bili zamjenici Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i svi pročelnici u Županijskoj upravi.

Ovaj javni način odabran je kako bi dosljedno poštivali transparentnost u radu i osigurali sudjelovanje zainteresirane javnosti, rekao je župan u zgradi Državnog arhiva u Sisku, gdje je predstavljanje održano.

“Ovo je prvi put da se javno izlaže najvažniji dokument Sisačko-moslavačke županije. Pri donošenju ovakve odluke vodili smo se načelima transparentnosti i otvorenosti za sve građane i udruge, jer Županija je javni servis, ona je tu zbog građana i treba biti na usluzi njima tijekom cijele godine. Predloženi proračun za iduću godinu iznosi 764 milijuna, 12 tisuća i 204 kune. U odnosu na prošlu godine, riječ je o iznosu koji je više nego dvostruko veći. Cilj Županije i mene kao župana je u narednim godinama povećati proračun na iznos veći od milijun kuna. Iako to neće biti ni malo jednostavno, vjerujem da ćemo u tome uspjeti, a u prilog nam ide i činjenica da smo najuspješnija Županija u povlačenju novca iz EU fondova. Vjerujem da će javno predstavljanje proračuna postati praksa jer nema razloga da se bilo što taji, tu smo na usluzi građanima”, rekao je Žinić.

 

Najnovije

Još iz rubrike