12.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska SDP-ova ekipa iz Hrvatskih šuma odlazi, HDZ-ov Tolušić im neće isplatiti astronomske...

SDP-ova ekipa iz Hrvatskih šuma odlazi, HDZ-ov Tolušić im neće isplatiti astronomske otpremnine

Iz Ministarstva poljoprivrede su priopćili da je tročlana Uprava Hrvatskih šuma (HŠ) dala ostavku, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ih je izvijestio da im nema namjeru isplatiti višemilijunske otpremnine i bonuse.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je u srijedu (16. studenoga 2016.) sastanak s Upravom Hrvatskih šuma, predsjednikom Ivanom Pavelićem i članovima Marijom Vekić i Ivanom Ištokom.

Odlukom Vlade RH od 3. studenoga ministar Tolušić imenovan je jedinim predstavnikom države u Skupštini Hrvatskih šuma. S obzirom na afere vezane uz poslovanje Hrvatskih šuma o kojima su proteklih mjeseci izvješćivali hrvatski mediji poziv ministra Upravi društva da ga izravno izvijeste o poslovanju i aktualnim zbivanjima potpuno je očekivan.

Tom je prigodom postignut dogovor temeljem kojega je donesena i odluka o sporazumnom prestanku radnog odnosa svih sadašnjih članova Uprave. Po ugovoru predsjednik Uprave Ivan Pavelić i članovi Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na otkazni rok od tri mjeseca, odnosno do odabira nove Uprave.

Uz dogovor o sporazumnom raskidu ugovora o radu ministar Tolušić izvijestio je sva tri člana Uprave kako nema namjeru isplatiti ni otpremnine ni višemilijunske bonuse, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva poljoprivrede, prenosi N1 priopćenje.

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR