9.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ministarstvo kulture reagiralo, naveli koju su sliku stavili umjesto portreta Ante Starčevića

Ministarstvo kulture reagiralo, naveli koju su sliku stavili umjesto portreta Ante Starčevića

Ministarstvo kulture oglasilo na web stranicama oko micanja portreta Ante Starčevića.

‘Slijedom niza izjava i napisa oko vraćanja Matici hrvatskoj slike Behaudina Selmanovića (Selampašića) „Portret dr. Ante Starčevića“, koja je dana na posudbu bivšem ministru dr. sc. Zlatku Hasanbegoviću, napominjemo kako je bivši ministar prilikom primopredaje dužnosti  u Ministarstvu kulture posebno naglasio da je navedena slika na posudbi osobno njemu, što je i navedeno pod napomenom u primopredajnom zapisniku: „Matica hrvatska daje navedenu sliku na posudbu gospodinu ministru dr. sc. Zlatku Hasanbegoviću.

Slobodni smo Vas izvijestiti da je slika Behaudina Selmanovića (Selampašića) „Portret dr. Ante Starčevića“, ulje 88x64cm; inv. br. 22 MH, koja je dana na posudbu bivšem ministru dr. sc. Zlatku Hasanbegoviću, 17. veljače 2016. godine, vraćena Matici hrvatskoj dana 15. studenoga 2016. godine.

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u prostor Kabineta stavila je sliku nedavno preminule suvremene hrvatske umjetnice koja je obilježila više od pola stoljeća suvremene umjetnosti i kulture akademkinje Nives Kavurić-Kurtović, „Usamljeni usprkos II“, 1995., 169.7×80.9 cm, ulje, tempera/platno, koju je Ministarstvo kulture na temelju ugovora o posudbi sklopljenog dana 2. srpnja 2013. godine, posudilo od Muzeja suvremene umjetnosti’, napisali su u priopćenju.

Nina Obuljen iselila dr. Antu Starčevića kojeg je u ministarstvo donio Zlatko Hasanbegović

Najnovije

Još iz rubrike