12.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Još jedan trgovački lanac nakon Konzuma i Lidla ima salmonelu, povlači piletinu,...

Još jedan trgovački lanac nakon Konzuma i Lidla ima salmonelu, povlači piletinu, stigli rezultati

Kaufland u svrhu zaštite potrošača s tržišta dobrovoljno povlači sljedeći proizvod:

Svježi pileći zabatak u rinfuzi
Zemlja podrijetla: Poljska
Dobavljač: Animex Foods Sp. z.o.o. sp.k.
Datum proizvodnje: 14.11.2016.
Rok trajanja: 20.11.2016.

Objavili su to večeras.

“Ova obavijest odnosi se samo na navedeni pileći zabatak u rinfuzi kupljen na dan 17.11.2016., ne i na druge proizvode. Kaufland je iz predostrožnosti samoinicijativno slao uzorke piletine od dobavljača Animex Foods na analizu u ovlašteni laboratorij. Prvi rezultati, zaprimljeni nakon brze analize 17.11.2016., pokazali su da je u nekim uzorcima izolirana salmonela.

Iako još nije utvrđeno radi li se uopće o vrsti salmonele koja spada u rizičnu kategoriju, Kaufland je svejedno iz predostrožnosti po hitnom postupku povukao navedeni proizvod iz svih svojih poslovnica.

Kupci mogu vratiti navedeni proizvod u bilo koju poslovnicu Kauflanda i bez računa, uz povrat novca. Kaufland želi naglasiti da nam je zdravlje naših kupaca na prvom mjestu te stoga redovito provodimo analize proizvoda iz našeg asortimana u ovlaštenim laboratorijima.

Htjeli bismo ovom prilikom skrenuti pažnju na to da je za visokorizične namirnice kao što je svježe meso od iznimne važnosti da se transportira i čuva na odgovarajućoj temperaturi te da se prije konzumacije pravilno termički obradi. Za sva pitanja naši kupci imaju mogućnost nazvati besplatni broj telefona 0800 200 300”, stoji u obavijesti.

Najnovije

Još iz rubrike

1 KOMENTAR