8.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Grad Heroj 25 godina: Sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje, i HNS...

Grad Heroj 25 godina: Sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje, i HNS u Koloni sjećanja

Hrvatska obilježava 25. godišnjicu stradanja Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu. S ponosom i tugom sjećamo se svih žrtava, svih ubijenih i svih onih koji su dali svoje živote braneći našu zemlju.

U znak sjećanja i poštovanja, hodom u Koloni sjećanja, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježit će i izaslanstvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.

U vukovarskoj Koloni sjećanja, u petak, 18. studenoga, bit će predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec te počasna predsjednica HNS-a i saborska zastupnica Vesna Pusić. U HNS-ovom izaslanstvu bit će i saborski zastupnici Bernarda Topolko i Goran Beus Richembergh te predsjednik Županijske organizacije HNS-a Vukovarsko – srijemske županije Nenad Bučko.

Istoga dana, u povodu sjećanja na stradanje mještana, branitelja, ubijenih i poginulih u velikosrpskoj agresiji na Škabrnju, počast žrtvama dolaskom u Škabrnju odat će potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković, kažu u HNS-u.

Najnovije

Još iz rubrike