Beljak u Saboru nahvalio Pernara, kaže, mnogima je smiješno, ali uskoro neće biti, evo zašto

Zanimljiv je treći dan rasprave o poreznim reformama u saboru, Krešo Beljak (HSS) nahvalio je saborskog zastupnika Ivana Pernara i predvidio mu svijetlu budućnost.

Krešo Beljak je u ime Kluba HSS-a kazao kako su kompenzacijske mjere za jedinice lokalne samouprave na vrbi svirala te da će ih biti teško uvesti. Poručio je ministru Mariću da nije političar nego računovođa.

“Hrvatska nije poduzeće, nije nešto što može biti isplativo. Hrvatska je država koja mora gledati kako će izgledati za idućih dvadeset godina. Vaš jedini cilj je izbalansirati proračun za 2017. kako biste namirili vjerovnike. A to ćete napraviti nauštrb jedinica lokalne samouprave i građana.” Dodao je i kako će time otjerati dodatne stotine tisuća mladih iz Hrvatske. “Zatvorit ćete 2017., a 2018. ćete imati kolaps sustava, neće biti ni za mirovine ni za plaće.”

Naglasio je kako HSS neće podržati predloženu poreznu reformu te pozvao kolege iz Mosta i HDZ-a, posebno načelnike i gradonačelnike da ih podrže u odbijanju ove reforme. Zatražio je od Marića da se aktivira u reprogramiranju dugova kako bismo prebrodili iduću godinu.

Odgovarajući na kritiku koju mu je uputio HDZ-ov Branko Bačić, Beljak je kazao: “Hrvatska je zahvaljujući vama država koja se ne može sama prehraniti! Nemojte mi vi govoriti i poljoprivredi”.

Replicirao je Ivan Pernar: “Slušao sam Beljaka iz HSS-a, a što reći nego da se s njim slažem, a što reći nego da govori istinu. Jedini koji će mu proturječiti su oni koji su uništili zemlju. Lagali ste, dame i gospodo, umjesto da smanjite stopu PDV-a, umjesto da ga smanjite, vi ga dižete ugostiteljima. Ma za koje građane se ta reforma radi, za koga, gospodo iz HDZ-a, koji je smisao zakona koji se rade sami za sebe? Još nisam sreo na cesti nijednog građanina koji bi mi rekao da će mu ova reforma pomoći. Vi dug rješavate uzimanjem novog kredita, gospodine Mariću, dug na dug, kamata na kamatu i rasprodaja imovine, to je vaša politika”.

Beljak mu je zahvalio na podršci i kazao: “Vidim da kad gospodin Pernar govori, mnogi se smiju, ali uskoro vam neće biti smiješno. On možda govori na neuobičajen način, mlad je i nema iskustva, ali govorio je o geostrateškim stvarima koje nitko od vas nije htio slušati, nitko o tome ne govori osim gospodina Pernara, a vi mu se smijete. To nije korektno, to je mlad čovjek koji je budućnost hrvatske politike, hvala vam, gospodine Pernar, i samo tako naprijed”.

Share This Article