9.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Pernar u Bujici uoči 25 godina masakra Vukovara ima teoriju o genocidu...

Pernar u Bujici uoči 25 godina masakra Vukovara ima teoriju o genocidu i protjerivanju Srba

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar gostovao je večeras u Bujici kod Velimira Bujanca i, osim govora o utjevaju SAD-a na globalna ekonomska kretanja i stabilnosti ekonomije te zemlje koja uključuje ratove, dotaknuo se i Domovinskog rata.

Pernar je uz ekonomsku teoriju i palestinsko pitanje pričao i o svojim kontaktima s Rusima i slušanju savjeta ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

Pred kraj emisije Bujanec mu je pustio isječak s gostovanja u ruskom dopisništvu Sputnjika u Srbiji, u kojem se Pernar osvrće na pitanje slušateljice o genocidu Srba nad Hrvatima u Vukovaru.

Ustvrdio je da se po njegovom mišljenju nije radilo o genocidu u Vukovaru, nego o etničkom čišćenju, te dodao i da je hrvatska Vlada tjerala Srbe. (Ranije je u emisiji na Sputnjiku objasnio da se Srbi nakon Oluje mogu vratiti u Hrvatsku, emisiju možete pogledati dolje na linku, pitanja su o Oluji oko 1:01 sata, o genocidu nad Hrvatima oko 1:23)

U Bujančevoj emisiji ponovio je taj stav, objasnivši da Srbi, kaže, nisu imali genocidnu namjeru kada su likvidirali ljude na Ovčari, nego je bila riječ o etničkom čišćenju.

Pernar je rekao i da je kao dijete mrzio Srbe, a za to je, kaže, kriva propaganda na televiziji.

Na pitanje Bujanca je li genocid ono što su Srbi napravili u Prijedoru, odgovorio je da nije i na opetovano pitanje i konstataciju da su Srbi tamo ( na području Posavine u BiH) likvidirali tisuće Hrvata i ostale protjerali, Pernar je rekao da to ne zna.

Također je, na pitanje voditelja, rekao da će ići u petak u Vukovar u Kolonu sjećanja.

Bujica s Pernarom:

Pernar posjetio srbijansku Skupštinu na poziv desničara iz Dveri, pa večeras stiže u Bujicu

VIDEO Pernar u Saboru: Hanžeković je čudovište i samoprozvani mason, zaštitite me!

Najnovije

Još iz rubrike