Grad Heroj 25 godina: Moto karavana Prevlaka-Vukovar, Zajedno u ratu, zajedno u miru

U povodu obilježavanja 25. godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto Klub „Korčula“ u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, organizira tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara.

Karavana se vozi u pet etapa (pet dana), a krenula je 13. studenoga sa Ćilipa. U utorak je karavana stigla iz Knina u Gospić.

Kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata sudionike karavane pozdravili su predstavnici Ličko-senjske županije i izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Ličko-senjske županije i Grada Gospića.

Tom su prilikom zapaljene svijeće i održane molitve za sve žrtve Domovinskog rata. Sudionici karavane su se nakon kraćeg odmora zaputili na planinski prijevoj Ljubovo gdje su također zapalili svijeće poginulim hrvatskim braniteljima u Oluji. Slijedila je etapa do Plitvičkih jezera te do Karlovca. Dionica duga oko 1900 kilometara ponekad se vozi i u ekstremnim uvjetima, ali cilj motociklista itekako je plemenit – pokloniti se žrtvama agresije na Vukovar i Hrvatsku.

Geslo karavane bikera je „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ koja je krenula na put za Vukovar gdje bi se 18. studenoga trebala pridružiti koloni sjećanja za sve žrtve Grada Heroja. MK Korčula poznat u cijeloj Hrvatskoj, ponajviše po Karavani “Zajedno u ratu, zajedno u miru” Prevlaka-Vukovar gdje bikeri iz cijele zemlje vožnjom na motociklima od Prevlake do Vukovara kroz cijelu Hrvatsku odaju počast gradu Heroju i svima koji su dali svoj život za domovinu.

Bikeri su se na svom putu prema Vukovaru zaustavili i u Glini kako bi paljenjem svijeća odali počast svim poginulim braniteljima i civilima s područja Gline u Domovinskom ratu, rekao nam je Đani Radovanović iz Moto kluba Korčula.
Sa motociklistima se susrela zamjenica glinskog gradonačelnika doktorica Sanja Štingl Vlašić te je s njima upalila svijeće podno spomenika „Suza“.

D.Prša

Facebook Komentari