Grad Heroj 25 godina: Lički liječnici u Koloni sjećanja, organiziran besplatni prijevoz

Hrvatska liječnička komora ove godine odlučila je posebnu počast odati žrtvama i svim sudionicima obrane Vukovara.

Nakon 25 godina od pada Vukovara iz svih županija organiziran je besplatan prijevoz svim članovima komore te sudjelovanje u Koloni sjećanja 18. studenog.

U organizaciji HLK -Podružnice Ličko Senjske županije i njene predsjednice dr. Mirjane Vrkljan Radošević u Vukovar će otputovati i devet liječnika iz te županije.

„Liječnici LSŽ su i ovaj put pokazali svoju humanitarnu crtu te su skupili donaciju u vidu higijenskih potrepština i živežnih namirnica koju će donirati socijalnoj samoposluzi „Duga“ u Vukovaru. Donaciji se pridružili i djelatnici velikog trgovačkog centra u Gospiću te se ovim putem liječnici zahvaljuju na pomoći i želji da donacija bude što veća i da pomogne onima kojima je najpotrebnija. HLK u Vukovaru će podijeliti 43 Medalje časti zaslužnim liječnicima koji su do posljednjeg trenutka obrane grada heroja brinuli o bolesnima i ranjenima i tako dali nemjerljiv doprinos radu ratne bolnice Vukovar. Njihova djela ostat će trajni spomen ljudske hrabrosti,liječničke požrtvovnosti i ljubavi prema domovini“ – kazala je dr Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica podružnice LSŽ HLK.

Dodala je da poziva sve kolege da u tjednu 14-18.studenog na svojoj radnoj odjeći ponosno istaknu bedž „91 Vukovar 16“ kao izraz zajedništva hrvatskih liječnika u simboličnom iskazivanju zahvalnosti i pijeteta prema svim žrtvama i sudionicima obrane Vukovara.

D.Prša/Gs Press

HLK: Od ulaska Hrvatske u EU oko 540 liječnika napustilo zemlju, dobra vijest – odlikovanja za Vukovar

Grad Heroj 25 godina: Vukovar je stajao i stajat će sve dok protječu vode dunavske

Facebook Komentari