Donacija Međunarodnog kluba žena Zagreb korisnicima Pučke kuhinje u Petrinji

U sklopu svog projekta „Cookery book“ kojim prikupljaju donacije za pučke kuhinje, članice Međunarodnog kluba žena Zagreb (International Women’s Club Zagreb), prikupile su prilog i za korisnike Pučke kuhinje u Petrinji.

Donacija hrane i higijenskih potrepština vrijedna 19.600 kuna korisnicima je uručena danas. Obiteljima i samačkim domaćinstvima podijeljeno je ukupno 66 paketa vrijednih 297,58 kuna s 12 litara mlijeka, brašnom, uljem, šećerom, kobasicama, konzervama i higijenskim potrepštinama.

„Zahvaljujem Međunarodnom klubu žena Zagreb čije su se članice uključile u ovu akciju. Kako je riječ o međunarodnom klubu, možemo reći da su sve žene koje su u društvenom i političkom životu dale jedan ogroman doprinos, prepoznale što Hrvatskoj treba. Kada vidimo da ova donacija ide svim pučkim kuhinjama, onda mi kao Grad možemo reći samo jedno veliko hvala što su prepoznale upravo Petrinju.

Kao što vidite, ovdje jako puno ljudi očekuje ono što su elementarne potrebe za život, prije svega hranu i osnovne potrepštine koje su došle upravo danas. Mislim da je ovo početak i jedne adventske priče koja je vezana za darivanje i posebno za stvaranje senzibiliteta prema onim ciljanim skupinama koje ponekad u sustavu ostanu napuštene“, rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović zahvalivši tvrtki „Gavrilović“, udrugama i svima onima koji pomažu rad Pučke kuhinje.

„Nitko u gradu Petrinji ne bi trebao ostati sam i svi bi mi trebali kroz ovakve humane akcije dati sve od sebe i stvoriti još veću osjetljivost prema socijalno ugroženima. Teret ne može pasti samo na proračun Grada Petrinje u kojem je to jedna, možemo reći, prevelika stavka.Nismo nikada dovoljno razvijeni da bi bili u toj mjeri dobrotvori da svi budu zadovoljni. Potreba će uvijek biti sve više i više. Međutim, ovo je jedna dobra, humana gesta, jedan dobar zadatak, domaća zadaća i za sve udruge i za naš grad da napravimo još više za one koji nemaju ni za hranu“, kazao je gradonačelnik.

Pučka kuhinja u Petrinji trenutno dijeli oko 110 obroka dnevno. Od 1999. godine donacijama njezin rad pomaže tvrtka „Gavrilović“ svakog radnog dana osim vikendima i blagdanima. Grad Petrinja podupire njezin rad podmirujući troškove kruha, djelatnice te režijske troškove.

Dražen Prša/053

Facebook Komentari