12.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ugostitelji iz Dalmacije sastaju se u Šibeniku, tražit će ostavku Garija Cappellija,...

Ugostitelji iz Dalmacije sastaju se u Šibeniku, tražit će ostavku Garija Cappellija, evo zašto

Zbog najavljenog podizanja stope PDV-a u ugostiteljstvu – ugostitelji iz Dalmacije sastat će se poslijepodne u Šibeniku s predstavnicima koordinacija ugostitelja iz cijele Hrvatske. Kako doznajemo, ugostitelji će zatražiti ostavku ministra turizma jer smatraju da se nije dovoljno zauzeo za njih, javlja HRT.

“Ne nudim ostavku, već bolji i kvalitetniji rad, a povećanje PDV-a kompenzirat ćemo na druge načine te učiniti sve kako bismo kvalitetno dočekali novu turističku sezonu”, rekao je ministar Gari Cappelli.

“Tijekom posljednjih desetak dana na tu temu smo kvalitetno razgovarali sa svim strukovnim udrugama. Turistički rezultati su dobri i kvalitetni te daljnji razvoj i konkurentnost turizma neće biti ugroženi. Izborili smo da se u segment hotelijerstva ne dira, tako da tu PDV ostaje 13 posto, i nema razloga da investicije u turizmu ne idu dalje”, dodao je Cappelli.

Napomenuo je kako je Hrvatska, bez obzira na stopu PDV-a, trenutačno jedna od jeftinijih turističkih destinacija u Europi.

“Riječ je isključivo o povećanju stope za ugostiteljstvo, ali trebamo gledati cjelinu zakonskih prijedloga i niz sniženih stopa za inpute prema ugostiteljstvu – od smanjenog poreza na dobit i dohodak do porezne stope onih proizvoda koji služe za pripremu finalnih proizvoda”, izjavio je premijer Andrej Plenković.

Detaljan troškovnik jednog ugostitelja: Niste se bunili kad su propali mljekari, mali trgovci… tko će za vas?

Inspekcije prerigorozne: Dvjesto ljudi moralo napustiti restoran, u 8 dana šteta 400.000 kuna

Najnovije

Još iz rubrike