Najnovije

Premijera: I živjele su sretno – Doris Pinčić Rogoznica kao Snjeguljica na djevojačkoj zabavi

Ostalo je još samo nešto više od dva tjedna do premijere komedije „I živjele su sretno?“, jedinstvene prilike za gledatelje da zavire na Trnoružičinu djevojačku zabavu na kojoj će joj se pridružiti i ostale princeze – Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena.

U petak, 2. prosinca u 20 sati će na Sceni Gorica zaigrati prokušana glumačka ekipa – Doris Pinčić Rogoznica u ulozi Snjeguljice, Jelena Hadži-Manev kao Trnoružica, Mia Krajcar kao njezina vjenčana kuma i „mozak“ iza cijele zabave Pepeljuga te Selma Mehić u ulozi Bezimene.

I živjele su sretno nastavak je urnebesne komedije I živjeli su sretno koja je prije četiri godine demistificirala život prinčeva, a ovaj će nastavak, ponovno pod redateljskom palicom kazališne redateljice Frane Marije Vranković pokazati kako se Trnoružica snašla u „instacelebrity“ svijetu i postoje li zaista ljubavi iz bajke. Nakon premijere na rasporedu su izvedbe 5. prosinca na Sceni Gorica te 19. prosinca u Zagrebu u Teatru &TD.

Trnoružičina priča poznata je svima – iz stogodišnjeg sna probudio ju je poljubac njezinog princa iz bajke, a njihova ljubav bila je tolika da su se ubrzo odlučili vjenčati. No, može li djevojka koja je prespavala gotovo cijelo 20. i početak 21. stoljeća zaista biti sigurna da je on pravi? Ludom zabavom radnog naziva Burne dvadesete, ali bez prohibicije, njezine će joj prijateljice Pepeljuga, Snjeguljica i Bezimena, supruga nesuđenog princa Male Sirene kojom se zabunom oženio, pokazati što je sve propustila, pomoći joj da odabere najbolje filtere za selfije te postane zvijezda društvenih mreža i zabavi se kao nikad dosad.

Osim Trnoružičinih dogodvština, gledatelji će saznati i kako Pepeljuga vodi život u izobilju, kako se Bezimena nosi s nikad prežaljenim duhom Male Sirene te kako izgleda Snjeguljičin život bez sedam patuljaka, ali s ekscentričnim mužem. Upravo je Snjeguljicu utjelovila poznata glumica i radijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica čije fotografije s proba koje dijeli i na svojim društvenim mrežama pokazuju kako se princeze, osim što rade, na pozornici i odlično zabavljaju.

U tijeku su posljednje probe teksta, ali i kostima koji će na kazališne daske donijeti neobuzdani duh dvadesetih godina prošlog stoljeća, a da je zaista riječ o netipičnim princezama govori i jedan od brojnih detalja iz predstave. Tako će Bezimena princeza (Selma Mehić) zaplesati vatreni Flamenco, poput Sheldona u zadnjoj epizodi popularne serije Teorija velikog praska, a Pepeljuga će muku mučiti sa štiklama pa ostaje za vidjeti hoće li izdržati do kraja predstave.

I dok su momke na sceni zamijenile djevojke, prokušana autorska ekipa ostala je ista – redateljsku palicu ponovno je preuzela kazališna redateljica Frana Marija Vranković, tekst je djelo dramske spisateljice Nine Horvat, a za scenografiju je zaslužna scenografkinja Marta Crnobrnja. Autorskoj su se ekipi pridružili kostimografkinja Katarina Radošević Galić te glazbenici Luka Ivoš i Ivan Čaće.

Kako napreduju probe, može se pratiti na službenoj Facebook stranici predstave „I živjele su sretno“ (izivjelesusretno).

Premijera ove komedije, koja se ne preporučuje mlađima od 15 godina, zakazana je 2. prosinca 2016. u 20 sati u Dvorani Gorica POU Velika Gorica. Nakon premijere na rasporedu su izvedbe 5. prosinca na Sceni Gorica te 19. prosinca u Zagrebu u Teatru &TD, a informacije o ulaznicama bit će poznate uskoro.

i-zivjele-su-sretno-3

###

Scena Gorica, Sezona: 2016. / 2017.
Nina Horvat: I ŽIVJELE SU SRETNO…? (15+)
Režija: Frana Marija Vranković
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Kostimografkinja: Katarina Radošević Galić
Glazba: Ivan Čaće, Luka Ivoš
Koreografija: Selma Mehić

Glume:
Trnoružica: Jelena Hadži-Manev
Snjeguljica: Doris Pinčić Rogoznica
Pepeljuga: Mia Krajcar
Bezimena: Selma Mehić

Oblikovatelj svjetla: Damir Sirotić
Oblikovatelj zvuka: Goran Stanilović

Umjetnička voditeljica Scene Gorica i izvršna producentica: Ines Bojanić
Ravnateljica POU Velika Gorica: Barbara Grđan Odrčić

Premijera: petak, 2. prosinca 2016. godine u 20.00 sati.
Dvorana Gorica, POU Velika Gorica, Zagrebačka 37.

Scena Gorica jedino je mjesto kazališnih događanja i nezaobilazan dionik odgoja dramske publike na području Velike Gorice, grada koji broji preko 64 tisuće stanovnika. Također, s obzirom na brojna gostovanja diljem Hrvatske, edukativne programe, suradnje s drugim institucijama, otvorenost prema afirmaciji mladih glumaca i nizu osvojenih nagrada, Scena „Gorica“ u posljednje je tri godine postala vrlo važan dio hrvatske kazališne scene, kažu u materijalima organizatori najavljujući ovu predstavu.

O autorskoj ekipi:

FRANA MARIJA VRANKOVIĆ, redateljica, odnosno organizatorica Trnoružičinog vjenčanja završila je Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, hrvatskom praizvedbom The Two-Character Play Tennesseeja Williamsa na Sceni Lea Deutsch Židovske općine u Zagrebu 2011. godine. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada i Posebnih rektorovih nagrada te Stipendije Tomislav Durbešić Francuskog instituta u Zagrebu. Režirala je petnaest dramskih predstava, tri opere te niz koncerata, koncertnih čitanja i evenata. Vodila je kazališne radionice na domaćim i inozemnim sveučilištima, uključujući Sveučilište u Heidelbergu. Za studija je s kolegama je pokrenula manifestaciju DeSADU (Dramska sekcija Akademije dramske umjetnosti). S kolegama je 2012. godine u Dubrovniku pokrenula Udrugu Sve ostalo je glazba u kojoj postavlja glazbeno-scenske kolaže te edukativne kolaže namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola. Predsjednica je Ogranka mladih HDDU-a u sklopu kojeg organizira Dane Ogranka mladih HDDU-a, platformu za predstavljanje mladih dramskih umjetnika. Honorarno predaje na Privatnoj umjetničkoj gimnaziji u Zagrebu te Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Napisala je i dva dramska teksta, a duodrama “Kakva majka, takva kći” postavljena joj je na Brodu knjižari – Brodu kulture 2016. godine. Ovo joj je treća suradnja sa Scenom Gorica.

NINA HORVAT, dramska spisateljica, odnosno kraljevski tekstopisac koji govori Princezama što da govore, rođena je 1989. godine u Zagrebu. Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Umjetnička je voditeljica Teatra Tirena u kojem radi i kao dramska pedagoginja te vodi kazališne radionice. 2009. godine dobila je treću nagradu “Marin Držić” za dramski tekst “Dok nas smrt ne rastavi”koji je 2012. postavljen u Gradskom kazalištu u Jastrebarskom. Radila je kao dramaturg na predstavama „Raditi! Raditi… / pokušaji 6, 9, 11“, „Dvolična igra“, „S/nalazim/se“, „Genijalni genije“, „To je to?“, “MetODA za brak”, „Mala vještica“, “D(n)o dna” i „Ružičasta sanjarica“ za koju je napisala i tekst koji je bio nominiran za Nagradu publike Teatra.hr u kategoriji tekst godine. Za „Ružičastu sanjaricu“ je na 6. Malom Maruliću dobila nagradu za najbolji tekst. Za tekst “I živjeli su sretno…?” koji je 2012. postavljen na Sceni Gorica dobila je Nagradu publike Teatra.hr za tekst godine. U produkciji Hrvatskog radija snimljene su i emitirane njezine radiodrame “Izgledaš isto kao ona” i “Mirni gaj”. U Teatru Tirena postavljeni su joj je tekstovi “Tko je to izumio”(2013.) i “Preko grma, preko trna… (priče iz hrvatskih narodnih predaja)” (2014.). 2015. joj je drama „Tri treća tromjesečja“ objavljena u književnom časopisu Fantom. S još troje kolega na Akademiji dramske umjetnosti pokrenula je projekt DeSADU – javna čitanja tekstova studenata dramaturgije za koji su dobili i Rektorovu nagradu.

MARTA CRNOBRNJA, scenografkinja, odnosno kraljevski dizajner interijera, rođena je u Zagrebu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Zlatka Kauzlarića – Atača. Od tada se kontinuirano bavi likovno-umjetničkim radom te je autorica i koautorica brojnih likovnih instalacija u sklopu uličnih festivala. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama. Kao autorica scenografije te asistentica Dinke Jeričević radila je na stotinjak predstava u hrvatskim kazalištima, opernim i dramskim produkcijama, mjuziklu te na predstavama za djecu i mlade. Radila je i kao filmski i TV scenograf na reklamama i kratkim filmovima. Dobitnica je brojnih nagrada za svoja scenografska ostvarenja, uključujući Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje scenografsko ostvarenje te Nagradu za najbolju scenografiju na Gumbekovim danima.

KATARINA RADOŠEVIĆ GALIĆ, kostimografkinja odnosno kraljevski stlist naših princezica, rođena je 25. svibnja 1973. u Zagrebu, gdje je završila Osnovnu školu za balet i ritmiku, školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, odjel arhitekture. Za vrijeme srednje škole pohađala je satove u ZKM-u kod Zvjezdane Ladike, gdje je i zavoljela teatar. Završila je fakultet TTF i nakon toga počela raditi kao asistent i suradnik brojnim kostimografima. Nakon 1996. započinje samostalnu karijeru. Sudjelovala je u brojnim grupnim izložbama te imala pet samostalnih izložbi. Dobitnica je nagrade Assiteja za najbolju kostimografiju predstave “Kako je Tonkica kupovala kruh”. Ljubitelj je slikarstva. Godinu dana boravila je u Beču kod prof. Hundertwassera, ali se ipak vratila u Zagreb. Napravila je 60 samostalnih kostimografija. Surađuje sa kazalištem slijepih i slabovidnih “Novi život” te vodi radionice za djecu. Sudjelovala je u “Novigradskom proljeću” 2016., kao voditelj kostimografske radionice. Nagrađivane predstave koje izdvaja su predstava ”Ko to tamo peva” u Beogradu te u Hrvatskoj “Unterstadt” ,”Cyrano de Bergerac”, “Cirkus primitif balet” te ”Jučer sam se sjetio plave”. Živi u Zagrebu.

Glumice:

JELENA HADŽI-MANEV, koja u predstavi tumači ulogu Trnoružice, rođena je 1982. godine u Zagrebu. Godine 2001. upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, smjer gluma, gdje diplomira 2008. godine kao stipendist Grada Zagreba. Tijekom studija pohađa mnoge glumačke seminare u zemlji i inozemstvu kako bi proširila svoje glumačke vidike. Od 2010. godine ima status samostalnog umjetnika. Dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u predstavama za djecu i mlade 2015. godine.

DORIS PINČIĆ ROGOZNICA, koja u predstavi tumači Snjeguljicu, rođena je u Zadru, 4. rujna 1988. godine. Završila je Akademiju glume i lutkarstva u Osijeku. Godine 2011. zaigrala je lik protagonistice serije Larin izbor. Po završetku serije, godine 2013. postala je i radijska voditeljica Narodnog radija. 2015. počela voditi dječji show Zvjezdice.

MIA KRAJCAR, koja u predstavi tumači ulogu Pepeljuge, rođena je 1980. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje te Akademiju dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na kojoj je i diplomirala 2007. godine. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Do sada je ostvarila nekoliko zapaženih uloga, a najbolji dokaz tome su dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta. Surađivala je s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu, Istarskim narodnim kazalištem gradskim kazalištem Pula, Gradskim kazalištem Komedija iz Zagreba te s Gradskim kazalištem Joza Ivakić u Vinkovcima, a ovo joj je prva suradnja sa Scenom Gorica. Surađivala je i s brojnim redateljima, između ostalih s Ivicom Kunčevićem, Joškom Juvančićem, Ivicom Boban, Eduardom Mulerom, Dinom Mustafićem, Tomislavom Pavkovićem, Franom Marijom Vranković, Jasminom Novljakovićem, Ivanom Peroš i drugima. Snimila je i nekoliko filmova, s Katarinom Zrinkom Matijević i Sarom Hribar. Šira populacija ju je imala prilike gledati u popularnoj seriji “Bitange i princeze”, a najmlađi slušaju njezin glas u animiranim filmovima “Kako izdresirati zmaja”, “Rio” te mnogim drugima

SELMA MEHIĆ, koja u predstavi tumači ulogu Bezimene supruge Sireninog princa, rođena je 12. rujna 1990. godine u Osijeku. Magistrirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku na kazališnom odsjeku, smjer gluma i lutkarstvo. Osim formalnog obrazovanja stečenog na Akademiji, pohađa niz radionica i festivala usmjerenih na razne plesne stilove, glumu, fizički teatar u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovala je u različitim glumačkim, lutkarskim i plesnim predstavama i projektima te ispitnim produkcijama. Primila je nagradu Lions cluba u Osijeku za najbolju studenticu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku za 2014. godinu. Posljednje predstave koje je radila su Ti loviš! u režiji Lidije Helajz (Hrvatski dom u Vukovaru), Priča o bljaksonima (ili zašto treba dobro jesti) u režiji Hrvoja Zalara (Kazalište Prijatelj), te Snjeguljica i sedam patuljaka u režiji Majkla Mikolića (Teatar Naranča). Radila je i kao suradnik za scenski pokret i koreografiju na projektima Snjeguljica i sedam patuljaka i Tri praščića (Teatar Naranča), Ti loviš! (Hrvatski dom Vukovar), Heroine (Osječko ljeto kulture), te koncert Vokalnog ansambla Brevis LIMITED EDITION. Od nedavno je i vanjski suradnik na Umjetničkoj akademiji u Osijeku na mjestu asistenta na kolegiju scenskog pokreta.

Facebook Komentari