Jovanović: Micanje Poreznog Uskoka direktna je poruka gazdama – nastavite sa svojim radnjama

Posebna rasprava u sklopu rasprave o paketu 15 poreznih zakona u Saboru vodila se oko Poreznog Uskoka i njegovo ‘vraćanje’ u Poreznu upravu. Na tu temu u Hrvatskoj uživo govorio je Željko Jovanović (SDP) koji je u Saboru kazao kako time HDZ brani svoje donatore.

“Vjerodostojno je parola koja je potpuno promašena, jer ovim potezom HDZ čuva razne gazde: nogometne gazde i druge gazde koje caruju u ovom društvu”, kazao je Jovanović. Na pitanje je li povlači paralelu s filmom ‘Gazda’ kazao je kako su gledatelji mudri i shvatit će – da je jedan od gazda i Ivica Todorić.

Poručio je kako je član nacionalnog vijeća za praćenje i provođenje borbe protiv korupcije u tri navrata.

“Porezni Uskok kojega je formirao ministar Lalovac okrio je prijevare teške milijardu kuna – te prevare nije otkrila Porezna uprava. Micanje Poreznog Uskoka direktna je poruka gazdama – nastavite sa svojim radnjama, ništa vam se neće dogoditi”, kazao je Jovanović.

Za Most je rekao kako se radi o jednoj neozbiljnoj grupi političara koja radi sve kako bi se pripremila za lokalne izbore. “Moraju se odlučiti jesu li dio Vlade i onda kroz Vladu rješavati svoje probleme, a ne glumiti oporbu u Saboru”, kazao je Jovanović.

Facebook Komentari