Pernar podijelio pismo čovjeka iz Palestine: Otimaju našu zemlju, muče nas i ubijaju

Saborski zastupnik Ivan Pernar na svom fb profilu podijelio je priču čovjeka iz Palestine koji mu je pisao. Donosimo cijelu objavu.

“Gospodine Pernar, ja sam iz Palestine, tocnije iz Betlehema i zivim vec neko vrijeme u BiH. Otkad sam dosao u Bosnu niko do sad nije bio dovoljno hrabar da javno na drzavnoj televiziji govori istinu o Palestini kao sto ste Vi to uradili. Svijet treba da zna istinu o Palestini i ono sto nas narod svakodnevno prezivljava od strane izraeskog rezima. Cionisti otimaju nasu zemlju, muce nas i ubijaju gotovo svaki dan, ubijaju nasu djecu, novorodjene bebe, zene, starce, kad god pozele zatvaraju nas u zatvore mimo bilo kakvih konvencija i ljudskih prava, svakodnevno ugnjetavaju nas narod na prelazi medju gradovima u Zapadnoj Obali. Moj otac i brat su proveli u izraelskim zatvorima vise od 15 godina, brat mi i dalje u zatvoru bez sudjenje, samo ga zatvore i ne daju mu nikakva prava, tako je i svim ostalim Palestincima. Vi ste jedan od malo onih koji govori istinu i nije vas strah izreci taj stav jasno i glasno. Bravo i nastaviti dalje istinom i samo istinom…Hvala Vam u ime Palestinaca”.

Podsjetimo, Pernar je jučer napustio emisiju Nedjeljom u dva na HTV-u upravo kada je govorio o etničkom čišćenju Palestinaca od strane Izraela kada nije mogao dovršiti misao, prekinut od strane voditelja.

Facebook Komentari