30.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Žestoka polemika odvjetnika Nobila i Olujića u emisiji kod Tihomira Dujmovića na...

Žestoka polemika odvjetnika Nobila i Olujića u emisiji kod Tihomira Dujmovića na HRT-u

Na HRT-u se, kako kažu, odvio odvjetnički dvoboj Ante Nobila i Željka Olujića kod Tihomira Dujmovića u političkom talk-showu HRT-a “Iza zavjese”.

Poznati odvjetnici sučelili su se vezano uz rad Haškog suda, a u povodu najnovijih optužnica koje stižu na sve brojnije hrvatske adrese.

Zagrebački odvjetnik i dugogodišnji član HNS-a Anto Nobilo, u pravosuđu je aktivan još od kraja 70-ih kada je počeo karijeru u državnom odvjetništu. Nobilo je bio odvjetnik generala Blaškića kada je general dobio nevjerojatnih 45 godina zatvora, a na drugostupanjskoj je presudi bio oslobođen. Ali je zato osuđen Dario Kordić i ustanovljena je tzv. dvostruka linija zapovijedanja koja je otvorila prostor optužbama protiv same hrvatske države.

Nobilo je branio brojne druge poznate klijente, a bio je glavni odvjetnik Josipa Perkovića na nedavno završenom suđenju u Münchenu za udbaške likvidacije s početka 80-tih.

Željko Olujić, svojedobni branitelj Andrije Artukovića na suđenju u Zagrebu te prvi demokratski izabrani državni odvjetnik u Republici Hrvatskoj, nakon što je odradio mandat posvetio se uglavnom odvjetničkom uredu koji ima u Zagrebu. Diskretni je član HDZ-a i ne bježi od medijskih polemiziranja.

Emisiju možete pogledati na ovom linku

http://hrtprikazuje.hrt.hr/353265/iza-zavjese

Najnovije

Još iz rubrike