Tužiteljstvo BiH: U skorije vrijeme, nismo primili nikakav materijal iz RS, glavni državni odvjetnik zna

Tužiteljstvo BiH reagiralo je na navode prema kojima je MUP RS podnio kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala, među njima i hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića i Ante Gotovine.

“O predmetima koji postoje u Tužiteljstvu BiH, a odnose se na hrvatske državljane koji borave u Republici Hrvatskoj, Tužiteljstvo BiH upoznalo je kolege iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske prilikom posjeta glavnog državnog odvjetnika Hrvatske, 21.08.2014. godine (Cvitan je bio na dužnosti op.a.).

U skorije vrijeme, nismo zaprimili nikakav materijal iz MUP-a RS.

Prilikom svakog susreta s kolegama iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a prema Protokolu o suradnji, inicirana je potreba rješavanja ovih predmeta, a također i s Tužilaštvom za ratne zločine Srbije i Vrhovnim tužilaštvom Crne Gore, u vezi predmeta protiv državljana tih zemalja”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, MUP RS rekao je da su prijave predane Tužiteljstvu od 1996. do 2010. Prema njima, riječ je o djelima koja su počinjena nad civilnim stanovništvom na području općina Mrkonjić Grad, Šipovo, Ribnjik, Jezero, Jajce, Banjaluka, Srbac i Gradiška.

Facebook Komentari