Ministrica Gabrijela Žalac: Hrvatska apsolutno može bolje – 6,2 mlrd iz EU fondova, do Božića još jedna

Ad

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, sastala se danas u Vukovaru s hrvatskim županima te regionalnim koordinatorima razvojnih agencija. Župani su izrazli zabrinutost da bi zbog porezne reforme mogli izgubiti milijardu i pol kuna predviđenih za europske projekte.

Ovakvi sastanci, rekla je ministrica gostujući u Dnevniku HTV-a – održavat će se svakoga mjeseca, jer želi biti upoznata s problemima regionalne samouprave. Predstavila je ‘Projekt Slavoniju’ u sklopu kojega će se investirati će 2,5 milijadre eura do 2020.

Ministrica je najavila kako će se vrlo brzo ići u izmjenu zakonske regulative u regionalnom razvoju i restrukturiranje razvojnih agencija. Vrata njezinog ministarstva, dodala je ministrica – otvorena su svima za pomoć pri povlačenju EU fondova.

“Hrvatska apsolutno može bolje – 6,2 milijarde su povučene iz EU fondova do sad, a do Božića će biti ugovorena još jedna milijarda”, poručila je ministrica Gabrijela Žalac u Dnevniku HTV-a. Najavila je ubrzan val natječaja za EU fondove.

Facebook Komentari