Jesu li imalo poljuljani odnosi između HDZ-a i MOST-a zbog porezne reforme?

Gost u emisiji RTL Danas bio je potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić koji je komentirao poreznu reformu i Mostovu ulogu u donošenju konačne verzije prijedloga reforme.

HDZ-ovo obećanje je bilo da će spustiti PDV, vaše da će ostati isti – jeste li pobijedili?

Ja uopće ne bih rekao da je pobjeda, mislim da je ovo porezna reforma i program cijele vlade, sigurno to nije onako kako se piše po medijima.

Ministar Marić je već najavljivao da namjerava 2018. smanjiti stopu PDV-a?

Zašto ne, ako bude toliki rast BDP-a, zašto se ne bi smanjila stopa PDV? Sada zbog proračunske rupe bi trebao ostati takav.

Jesu li imalo poljuljani vaši odnosi?

Uopće ne. Od prijedloga koji su išli za poreznu reformu su došli čak od člana vođe kabineta, od članova HDZ-a. Mislim da je cijeli razgovor na užem kabinetu bio konstruktivan. Nije trajao dugo jer smo se mi svađali već zbog analiziranja prijedloga.

Gospodine Kovačiću, ministar Marić Vašu najavu da ćete ponuditi amandman za smanjenje plaća državnim dužnosnicima, otvoreno naziva populizmom i demagogijom. Zašto danas niste jednako pritisnuli i oko toga?

Mi nismo pritiskali već iznijeli argumente, što se tiče smanjenja plaće dužnosnicima, nismo se mogli usuglasiti, ovo nije izrugivanje demokraciji, ovo baš je demokracija, da damo u Sabor i da damo u Sabor da ljudi daju svoje argumente, rekao je Kovačić za RTL Danas.

Facebook Komentari