Trogodišnja javnozdravstvena kampanja Reci rukama s porukom Mi možemo. Ja mogu

Danas je u Multimedijskom centru KBC-a Sestre milosrdnice svečano predstavljena nacionalna javnozdravstvena kampanja “Reci rukama” s porukom “Mi možemo. Ja mogu” u organizaciji udruge Sve za nju i Koalicije udruga u zdravstvu.

Po uzoru na Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) pokrenuta je trogodišnja nacionalna kampanja 2016.-2018. pod imenom “Reci rukama” (Talking hands).

Poruka kampanje “Mi možemo. Ja mogu.” temelji se na ideji da svaka institucija, zajednica i svaki pojedinac mogu pridonijeti smanjivanju roja oboljelih i umrlih od raka.

Zamjenica ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, doc. dr. sc. Dijana Zadravec, istaknula je potrebu donošenja i implementacije Nacionalnog plana za borbu protiv raka, budući da je učestalost i smrtnost zloćudnih bolesti u Hrvatskoj u stalnom porastu.

Ljiljana Vukota – voditeljica projekta, Ivica Belina – predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu i dr. Jure Murgić – specijalist onkologije i radioterapije, na konferenciji su ukazali na važnost podizanja svijesti javnosti o oboljenjima od raka, ranom dijagnosticiranju i liječenju te skrbi za oboljele.

Na poziv zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, doc. dr. sc. Dijane Zadravec, konferenciji su prisustvovali i direktor UPUZ-a mr. Dražen Jurković,i zamjenik Davor Katavić te mnogi drugi.

Facebook Komentari