Zemlja se otvorila: Divovska rupa pojela dio ulice s pet traka u japanskom gradu Fukuoki

Divovska ponikva zijevnula je u utorak u središtu prometnog grada Fukuoka na jugu Japana i progutala dio ulice s pet traka u neposrednoj blizini glavnog željezničkog kolodvora.

Otvor ponikve koji je zahvatio 20 puta 15 metara ceste, nalazi se u blizini stupova na kojima počiva jedna zgrada na vrlo prometnom raskrižju, što je izazvalo strahovanja od daljnjeg urušavanja. TV snimka je pokazala dvije zasebne rupe koje su se stalno širile i gutale asfalt i tlo ispred gradskog kolodvora Hakata nešto poslije 5 sati ujutro (u ponedjeljak u 2 sata GMT).

Najviše sam se uplašio kada je semafor pao na raskrižju blizu mjesta na kojem sam stajao, rekao je mladić očevidac jednoj televiziji i dodao: Shvatio sam, moram otići odavde. Rupa se nastavila širiti, te se za nekoliko sati produbila za oko dva kata i ispunila vodom iz polomljenih cijevi. Policija, koja je ogradila mjesto i evakuirala okolne zgrade, izjavila je da nema stradalih.

Prometni ured u Fukuoki je priopćio da bi nastanak i širenje ponikve moglo biti povezano s obližnjim linijama podzemne željeznice. Fukuoka je najveći grad na japanskom otoku Kyushu, a njegov željeznički kolodvor je jedno od glavnih raskrižja, kojim prometuju i superbrzi vlakovi.

Facebook Komentari