20.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ministar branitelja o uhićenjima u Orašju: Naglašavam da smo na raspolaganju obiteljima...

Ministar branitelja o uhićenjima u Orašju: Naglašavam da smo na raspolaganju obiteljima uhićenih

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je kako su institucije Hrvatske na raspolaganju obiteljima nedavno uhićene desetorice bivših pripadnika HVO-a u Orašju te da će se tražiti da im se omogući obrana sa slobode. Naglasio je kako je u konkretnom slučaju sporna selektivna primjena zapovjedne odgovornosti, javlja HRT.

Medved je potvrdio da će danas odvjetnici uložiti žalbe tj. tražiti puštanje na slobodu uhićenih te dodao da su jučer i danas kolege iz Hrvatske, umirovljeni časnici i generali obišli obitelji uhićenih.

“Naglašavam da smo na raspolaganju obiteljima uhićenih”, rekao je Tomo Medved nakon svečanosti 26. obljetnice ustroja Prve gardijske brigade Tigrovi. Dodao je kako će on osobno tijekom dana obaviti razgovore s određenim obiteljima te zapovjednicima s tog područja. Napomenuo je da su tajne službe trebale imati više spoznaja o uhićenjima kad je premijer odlazio u posjet BiH. Nije htio nagađati slijede li nova uhićenja.

Predsjednik Udruge veterana Tigrova Ilija Vučemilović poručio je kako od institucija traže da “konačno konkrentnim jasnim potezima stanu u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa i hrvatskih branitelja”. Oni nažalost i više od 20 godina nakon časnog i pravednog Domovinskog rata nisu slobodni i ne žive u miru, dodao je Vučemilović.

I članovi Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora reagirali su na uhićenja hrvatskih branitelja u Orašju. “Ne radi DORH, ne radi Ministarstvo pravosuđa, institucije hrvatske države ne rade svoj dio posla. Mi smo pokrenuli devet kaznenih prijava, a nitko nije uhićen”, izjavio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijel Rehak. Rekao je to u Gospiću, gdje se održava trodnevno okupljanje članova pod nazivom Dani logoraša.

Najnovije

Još iz rubrike