28.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo U Sisku svijeće za 13 tisuća izgubljenih radnih mjesta, performans posjetila i...

U Sisku svijeće za 13 tisuća izgubljenih radnih mjesta, performans posjetila i policija

Uz sjećanje na pokojne, u Sisku su se prisjetili i 13.000 izgubljenih radnih mjesta. Svijeće za sisačko gospodarstvo još sinoć su postavljene duž ceste koja vodi prema gradskom groblju. Svako ime je simbol nekadašnje industrijske moći Siska, a danas ona podsjećaju na bogatu industrijsku baštinu grada na tri rijeke, izvještava HRT.

“Ovo nije samo aleja propalih sisačkih poduzeća i propalog sisačkog gospodarstva. Ovo je odavanje počasti svim ljudima koji su radili u tim tvrtkama, koji su nas othranili, odškolovali i živjeli za ovaj grad”, rekao je organizator akcije Sabahudin Gašić.

Danas, samo 10 minuta prije početka performansa i paljenja svijeća, radnik Komunalca počeo je uklanjati ploče i svijeće, a kad je primijetio novinare – udaljio se. Nekoliko minuta poslije došla je i policija. Iako je performans najavljen, policajac je legitimirao aktiviste.

Komu u gradu smeta performans i sjećanje na tisuće nestalih radnih mjesta, nismo uspjeli doznati. No Siščanima se svidjela ideja pa su se pridružili performansu. Previše je tvrtki u Sisku nestalo gotovo preko noći, građani su primijetili da neka imena nedostaju.

Najnovije

Još iz rubrike