HNS-ovci položili vijence i zapalili svijeće kod Grobnice narodnih heroja, Savke, ali ne i Tuđmana

U povodu blagdana Svih svetih izaslanstvo HNS-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom Mirogoju.

„Kao i većina građana danas se sjećamo svih onih koji su nas zadužili, svih zaslužnih građanki i građana, naših najmilijih te osnivača i utemeljitelja HNS-a. S ponosom se sjećamo ljudi koji su dali živote za samostalnost i stvaranje moderne Hrvatske i koji su, poput utemeljiteljice HNS-a Savke Dabčević – Kučar, uvijek razmišljali o budućnosti i o tome kako će Hrvatska izgledati sutra. Zapaliti svijeću na njihovim posljednjim počivalištima uvijek je prilika da se prisjetimo kuda bi trebali ići“, rekao je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

„Sjediti na ramenima divova, na kojima mi sjedimo danas kao čelnici HNS-a, velika je obaveza i čast, ali i zadatak vidjeti puno dalje od možda nekih drugih u Hrvatskoj“, zaključio je predsjednik HNS-a.

Izaslanstvo HNS-a položilo je vijence, zapalilo svijeće i poklonilo se kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Grobnice narodnih heroja te kod Središnjeg križa. Crvene ruže položene su na posljednje počivalište osnivačice i počasne doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević – Kučar.

U izaslanstvu HNS-a bili su predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Sonja König i predsjednik Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza HNS-a Žarko Stilin.

Izaslanstvo HNS-ovog Kluba zastupnika u Saboru predvođeno potpredsjednicom HNS-a i saborskom zastupnicom Ankom Mrak Taritaš jučer je obišlo i posljednja počivališta istaknutih članova i osnivača HNS-a – Srećka Bijelića, Krešimira Džebe, Mike Tripala, Dragutina Haramije i Martina Špegelja

Facebook Komentari