Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba s motom: Spužva Bob – Heroj, a ne bludnik

Udruga Trash, kao promotor filmske umjetnosti ali i ljudskih sloboda, oštro odbacuje sve tendeciozne izjave velečasnog Hrvoja Poljaka i njegove napade na film kao oblik umjetnosti te je osnovala i Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba koji djeluje pod motom “Spužva Bob – Heroj, a ne bludnik”.

Naime župnik u Župi Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom, vlč. Hrvoje Poljak teškim se riječima obrušio na animirani serijal “Spužva Bob Skockani” rekavši da se spomenuti crtić “protivi kršćanskim vrijednostima jer djecu odvlači u poroke, ona štuju lažna božanstva i blud”, a obrušio se i na roditelje koji djeci dopuštaju gledanje tog crtanog filma, priopćila je udruga Trash.

U letku kojeg je župnik publicirao navodi da likovi iz crtića predstavljaju po jedan od smrtnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost.

Iz Stožera za obranu lika i djela Spužve Boba poručuju da Spužva Bob ne samo da nije bludnik nego promiče univerzalne društvene vrijednosti.

“Svi koji su gledali taj crtić znaju da Spužva naporno radi kod svog poslodavca te iz svoje teško zarađene niske plaće redovito odvaja kako bi pomogao prijateljima i susjedima, ma kakvi oni bili”, poručuju iz Stožera prenosi Novi list.

Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba u petak, 4. studenog, s početkom u 20 sati organizira i party podrške Spužvi Bobu u Varaždinu.

Facebook Komentari