Leković: Nema sumnje da je to bio pokušaj ubojstva, odgovorni su oni koji javno istupaju

Izvršni odbor Hrvatskog novinarskog  društva pozvao je nadležne institucije da istraže, kako kažu, evidentni pokušaj ubojstva predsjednika HND-a Saše Lekovića i primjereno reagiraju.

Iz policije poručuju kako od Saše Lekovića nisu zaprimili prijavu vezanu za neposredno iskustvo ugrožavanja života o kojem je pisao na svojem profilu na Facebooku, ali  potvrđuju da provjeravaju predmetne navode.

“Jučer poslijepodne išao sam iz Zagreba u Novi Sad, auto mi je počeo krivudati po cesti. Ugasio sam automobil i stao na zaustavnu traku. Vidio sam da mi je odvaljen desni kotač. Mehaničar je ustvrdio da je vijak koji drži kotač izvađen, prepiljen na pola, vraćen i djelomično zavrnut, tako da nakon trenja pukne”, ispričao je jučerašnji događaj za HRT predsjednik HND-a Saša Leković.

U razgovoru za Studio 4 rekao je kako ne može znati kad mu je to netko učinio. Na pitanje smatra li da je riječ o pokušaju ubojstva, Leković je rekao da ne zna kako bi to drukčije nazvao. Isto kao što ne zna kako će događaj policija tretirati.

Leković je ustvrdio da je u godinu i pol, koliko je predsjednik HND-a, primao više izravnih prijetnji smrću nego za svih prethodnih 36 godina bavljenja novinarstvom.

Rekao je kako ne sumnja ni u koga, ali može pretpostaviti da je to netko tko je imao jak motiv da mu naudi. Bilo bi neodgovorno da optužim bilo koju skupinu ili pojedinca.

Odgovornima smatra sve one koji javno istupaju –  među njima političare i novinare. Svi moraju shvatiti da ne smiju širiti govor mržnje i netoleranciju, naglasio je.

Sumnja da će policija utvrditi tko je počinitelj, ne zbog opstrukcije već zato što je to iznimno teško.

Facebook Komentari