Sarnavka o zahtjevu Ustavnom sudu: U toj udruzi poznati su po tome što uvijek iskrivljuju činjenice

Udruga U ime obitelji Ustavnom sudu Republike Hrvatske podnijela je suprijedlog za ocjenu ustavnosti takozvanog zakona o pobačaju. Taj je potez za N1 televiziju komentirala je aktivistica iz udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka.

“U ime obitelji očito ima dovoljno novca i sukladno tome vremena da svaki dan proizvodi neka događanja koja mediji pozorno prate. Njihov dolazak pred Ustavni sud je reduntantan i predstavlja vršenje pritiska na Sud jer je on već prije mjesec dana rekao da će konačno raspravljati i donijeti odluku o zakonu o pobačaju. Naravno da možete pretpostaviti da mislim da je ono što oni govore suprotno svim razumnim kriterijima i međunarodnim dokumentima”, rekla Sarnavka.

Dodaje da su u toj udruzi “poznati po tome što uvijek iskrivljuju činjenice. Kažu da svako ljudsko biće ima pravo na život. Ljudsko biće je, upravo po pravnim aspektima, tretirano kao osoba s pravima tek od trenutka rođenja. Hrvatska je potpisnik konvencije o uklanjanju svih diskriminacija žena. A sve potpisane konvencije su iznad zakonodavstva i moraju se poštivati. Piše i da svaka država mora dopustiti da žena sama odlučuje koliko će djece i kada imati”.

“Imamo grupu koja se jasno bori protiv ravnopravnosti, koja je protiv spolnog odgoja u sklopu zdravstvenog odgoja u školama, koja želi da djeca budu neinformirana…”, rekla je Sarnavka.

Zbog svega što se događalo u proteklo vrijeme, posebice molitve protiv pobačaj pred bolnicama, sve više žena odlučilo se pobačaje obavaljati u susjednim zemljama. Sarnavka smatra da je to dodatan pritisak na žene.

“Mi stalno ponavljamo da nijedno razumno biće ne misli da je pobačaj nešto dobro, no život nas uči da se događaju te neželjene trudnoće zbog tisuću razičitih stvari. Žene će se, upravo zbog te konzervativne sredine koja će ih popljuvati ako dijete nije začeto u braku, odlučiti na pobačaj. One bogatije će otići u druge zemlje, a neke jadne na one davno zaboravljene metode. Treba otići u muzej na Medicinskom fakultetu i tamo u formalinu vidjeti probušene maternice šakarama i alatkama što je rezultirali smrću žena”, upozorava Sarnavka.

Ustavni sud dobio novi zahtjev za zabranu pobačaja, evo što ministar zdravstva misli o tome

Facebook Komentari