Miro Bulj, najglasniji MOST-ovac, ima i osobni razlog oko ovrha koje provodi HRT zbog pretplate

Miro Bulj i njegovi kolege iz Mosta predlagači su izmjena Zakona o HRT-u, prema kojima prisilnu naplatu RTV pristojbi za HRT više ne bi provodili vanjski odvjetnički uredi i javni bilježnici, već bi ovrhe provodile službe HRT-a (koje još ne postoje).

Kod gotovo svih rasprava Bulj je jedan od najglasnijih, a čini se da za to ima i poprilično dobar privatni razlog, jer tportal otkriva da je ovaj zastupnik ‘redovita mušterija’ HRT-a: zbog neplaćanja televizijske pristojbe bio je ovršen već dvaput. Prvi put u travnju 2014. godine, a drugi put u lipnju ove godine.

Tportal doznaje da je u travnju 2014. ovršen za 1.662 kune zbog neplaćanja RTV pristojbe u razdoblju od šest mjeseci (siječanj-lipanj 2012.). Od tog iznosa Bulj je morao platiti 480 kuna za šest mjesečnih pristojbi (80 kuna), a preostali iznos otpada na zatezne kamate, odvjetničke, javnobilježničke i ostale pripadajuće troškove.

Bulj danas govori kako redovito plaća TV pretplatu, a razlog zašto nije ranije je revolt.

– Nisam ja protiv TV pretplate i protiv plaćanja pretplate. Ali kao predlagači zakona (Most) govorimo o tome da ukupni iznosi ovrha budu i do pet-šest puta veći od samog iznosa glavnice duga – rekao je Bulj za tportal.

– HRT našem kućanstvu svakog mjeseca šalje dvije uplatnice za RTV pristojbu. Jednu dobije moj otac Nediljko, a drugu ja, iako u istoj kući živimo supruga, djeca i moji roditelji. Jednu uplatnicu platimo, a drugu nekad ne platim. To je moj revolt zbog Ovršnog zakona i ukupnog troška ovrhe, ali i zbog ponašanja HRT-a koji nam u isto kućanstvo šalje dvije uplatnice za TV pretplatu. Ukupni iznos ovrhe često je i pet-šest puta veći nego sam dug koji se putem ovrhe naplati zbog troškova kamata, odvjetnika i javnih bilježnika’, rekao je Miro Bulj.

Facebook Komentari