Barišić: Priča u Nacionalu toliko je duga i na nju sam toliko ponosan da ću vam sutra ispričati

Ad

Ministar obrazovanja i znanosti Pavo Barišić prokomentirao je tekst koji je o njemu objavio Nacional u kojem piše da je vodstvo HDZ-a Franje Tuđmana 1995. odlučilo da je politički neodrživo da Pavo Barišić nastavi obnašati svoju tadašnju funkciju.

Nacional u tekstu ‘HDZ 1995. smijenio Barišića zbog sumnji u pronevjeru’ tvrdi da je tadašnje vodstvo HDZ-a Franje Tuđmana još 1995. putem nadležnih osoba unutar vladine institucije, tadašnjeg Fonda za privatizaciju, odlučilo da je politički neodrživo da Pavo Barišić nastavi obnašati svoju tadašnju funkciju.

”Priča je u Nacionalu toliko duga i na nju sam toliko ponosan da ću vam sutra ispričati. A, što će reći premijer to pitajte njega”, kazao je Barišić.

”Za priču o plagijatu je posebna tema koju bih isto htio elaborirati. Ja sam dobio pritužbu protiv akademika predsjednika Odbora za znananost i etiku u visokom obrazovanju zbog zloporabe ovlasti koji s tim predmetom uveseljava javnost narušavajući rimsko načelo ‘ne bis in idem’, to znači ‘o istome, ne dva puta’, a detaljnije mogu kad bude prigoda”, rekao je ministar.

”Predmet koji je pokretnut 2011. razmatran je na tri etička tijela i na njima jasno piše da nema govora o mom slučaju. Niti o plagijatu, niti o pojavnom obliku plagijata tako da me nemojte dalje pitati”, rekao je Barišić, piše N1.

Kazao je kako ga čeka mnogo posla oko snimanja stanja u resoru obrazovanja.

”Danas me čeka toliko materijala oko snimanja stanja u resoru da ne bih htio zakasniti. Počinjem razumijevati zašto je ovoliko napada baš na ovaj resor”, rekao je Barišić.

”Ja ne volim kašnjenje, a kad sam vidio koliko stvari kasni, zakonskih prijedloga – to je jedna od stvari koju ću podastrijeti javnosti. Ja ću o detaljima vas izvijestiti, ali ono što sam tražio jesu obveze iz ugovora s EU. Kad vidite koliko je toga trebalo napraviti u prvom polugodištu…”, kazao je.

”Sutra je sjednica Etičkog povjerenstva, ja sam o tome iz medija saznao, ali dobio sam upravo prijavu protiv predsjednika Odbora za etiku koji u prijavi…. Djelovanje i predmeti Odbora za etiku su tajna prije nego se donesu. Toliko o tome”, kazao je Barišić.

Facebook Komentari